Seimo Ateities komitetas aptars generatyvinio dirbtinio intelekto ekonomines galimybes

2024 m. birželio 20 d. pranešimas žiniasklaidai (Seimo naujienosSeimo nuotraukosSeimo transliacijos ir vaizdo įrašai)

Birželio 21 d., 9 val. Seimo Ateities komitetas svarstys generatyvinio dirbtinio intelekto (DI) ekonomines galimybes Vidurio Rytų Europoje.

Generatyvinis DI teikia daug ekonominių vilčių Lietuvai bei Vidurio ir Rytų Europos regionui. Strategiškai investuodamas į skaitmeninius įgūdžius, infrastruktūrą ir inovacijas, regionas gali ne tik paspartinti savo ekonomikos augimą, bet ir padidinti savo konkurencingumą pasaulyje. DI technologijos suteikia galimybių optimizuoti procesus, automatizuoti monotonines užduotis ir pagerinti sprendimų priėmimo kokybę įvairiuose sektoriuose, nuo viešojo administravimo iki gamybos ir paslaugų. Generatyvinis DI gali skatinti naujų verslo modelių ir inovacijų atsiradimą. Naudodami šias technologijas, startuoliai ir inovatyvios įmonės gali sukurti unikalius produktus ir paslaugas, kurie galėtų pranokti esamus sprendimus.

Posėdžio metu vyks „Google“ užsakyto „Implement Consulting Group“ tyrimo 2024 m. balandžio mėn. pristatymas. Tyrimą pristatys Martin‘as Thelle, „Implement Consulting Group“ vyresnysis partneris, ekonominių tyrimų vadovas.

Posėdyje taip pat bus pristatyta Ateities komiteto Dirbtinio intelekto (DI) darbo grupės veikla. Ją pristatys Darbo grupės pirmininkė Rasa Petrauskienė.

Posėdžio darbotvarkę rasite čia.

Posėdis bus tiesiogiai transliuojamas Seimo „YouTube“ paskyroje „Atviras Seimas“.

Daugiau informacijos:

Ateities komiteto biuras