Prezidentas susitiks su Ispanijos karaliumi

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį (birželio 24 d.) susitiks su į Lietuvą atvyksiančiu Ispanijos karaliumi Pilypu VI.

Valstybės vadovas su Ispanijos monarchu aptars dvišalius santykius, regiono saugumo, gynybos klausimus, paramą Ukrainai. Prezidentas su Ispanijos karaliumi taip pat vyks į Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų aviacijos bazę, kur lankys Baltijos oro policijos misiją vykdančius Ispanijos kontingento karius.

Informacija žiniasklaidai:

11:30 Oficiali pasitikimo ceremonija (Vidinis Prezidento rūmų kiemas)

11:40 Oficiali nuotrauka ir pasirašymas svečių knygoje (Baltoji salė)

11:50 Dvišalis Lietuvos Prezidento ir Ispanijos karaliaus susitikimas (Mėlynoji salė)

16:00 Atvykimas į Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų aviacijos bazę (Lakūnų g. 3, Šiauliai)

16:15 Susitikimas su Baltijos oro policijos misiją vykdančiais kariais

16:45 Susipažinimas su pajėgumais ir technika

17:00 LR Prezidento išvykimas

Žiniasklaidos atstovus, norinčius atvykti į Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų aviacijos bazę, prašome registruotis el. paštu [email protected] , tel. +370 657 40031 iki birželio 21 d. 13 val. Registruojantis būtina nurodyti: vardą ir pavardę, atstovaujamą žiniasklaidos priemonę, kontaktinius duomenis (mob. tel. nr., el. pašto adresą). Užsiregistravę žiniasklaidos atstovai kviečiami atvykti į KOP Aviacijos bazę (Lakūnų g. 3, Šiauliai) birželio 24 d. iki 15.00 val., kartu su savimi turėkite asmens dokumentą.

Laisvai samdomi žurnalistai ir asmenys, viešąją informaciją rengiantys be sutarties su žiniasklaidos priemone, taip pat užsienio žiniasklaidos priemonėms atstovaujantys žurnalistai privalo turėti Krašto apsaugos ministerijos išduotą akreditaciją.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-06-20 12:00
Tarptaut.santykiai, Krašto apsauga, saugumas
pasidalinti
atgal