Ministrė Pirmininkė teikia švietimo, mokslo ir sporto bei socialinės apsaugos ir darbo ministrų kandidatūras

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė penktadienį pateikė švietimo, mokslo ir sporto ministro kandidatūrą Prezidentui Gitanui Nausėdai – eiti šias pareigas teikiama Seimo narė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, 2020-2023 m. šioje ir 2019-2020 m. praėjusioje Seimo kadencijose dirbusi Švietimo ir mokslo komitete. 

Prezidentui penktadienį Ministrė Pirmininkė taip pat pateikė Vytauto Šilinsko kandidatūrą į socialinės apsaugos ir darbo ministrus. V. Šilinskas šiuo metu eina socialinės apsaugos ir darbo viceministro pareigas, iki šiol ministerijoje jis buvo atsakingas už darbo teisę, darbo rinką, darbuotojų saugą ir sveikatą bei socialinį draudimą (išskyrus pensijas), kuravo ministerijai pavaldžias Sodrą, Užimtumo tarnybą ir Valstybinę darbo inspekciją.

„Ir Radvilė, ir Vytautas yra politinės komandos, įgyvendinusios šios kadencijos pokyčius, nariai ir aktyvūs dalyviai. Nė kiek neabejoju, kad abu garbingai užbaigs tuos darbus, kurie suplanuoti šiai kadencijai, nes turi ir reikiamą politinę patirtį, ir gebėjimus bei norą diskutuoti su šių sričių bendruomenėmis. Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje svarbiausias, neabejotinai, bus pasirengimas ateinantiems mokslo metams, atsižvelgiant, be kita ko, ir į 2023-2024 metais sukauptą teigiamą patirtį ir klaidas, ir tolesnis Nacionalinio susitarimo dėl švietimo įgyvendinimas. Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos srityje absoliuti dauguma kadencijos teisėkūros plano yra patvirtinta ar bus patvirtinta artimiausiu metu, tad reikės koncentruotis į sklandų praktinį įgyvendinimą“, – sako Ministrė Pirmininkė I. Šimonytė.

Pranešimą paskelbė: Spaudos tarnyba, Vyriausybės kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-06-21 09:59
Švietimas ir mokslas, Socialinė sauga
pasidalinti
atgal