Lietuvos švariosios technologijos - bene daugiausiai investicijų pritraukianti sfera

Švariosiomis technologijomis (cleantech) vadinami technologiniai, inovatyvių verslo modelių, ir panašūs sprendimai, prisidedantys ar tiesiogiai sprendžiantys pasaulines aplinkos problemas. Švariosios technologijos apima įvairias technologijas, tokias aparatinė bei programinė įranga, daiktų internetą (IoT) ir net finansines paslaugas.

Švariųjų technologijų taikymas Lietuvoje apima tris pagrindines pramonės šakas - atsinaujinančią energiją, mobilumą ir transportą bei išteklius ir aplinką. „Lietuvos švariųjų technologijų ekosistemos 2023 m. apžvalga“ analizuoja inovatyviausius švariųjų technologijų produktus ir paslauga teikiančių startuolių bei inovatyviausių įmonių veiklą.

2023 m. Lietuvos švariųjų technologijų rinka patyrė laipsnišką augimą. Bendros investicijos į švariąsias technologijas Lietuvoje 2023 m. siekė 107,5 mln. eurų – tai net 70% metinis augimas. Nuo 2017 m., kai buvo pradėta Lietuvos švariųjų technologijų rinkos konsolidacija, bendros investicijos į vietos švarias technologijas siekė 812,5 mln. eurų.

Lietuvos energijos, transporto, išteklių ir aplinkos sektoriuose šiuo metu veikia net 60 aktyvių startuolių ir inžinerinių startuolių, iš kurių net šeši sėkmingai užbaigė visus investicijų etapus dar 2023 m.

„Lietuvos švariųjų technologijų ekosistemos 2023 m. apžvalga“ pabrėžia Lietuvos švariųjų technologijų sektoriaus svarbą vietos ekonomikai. Su reikšmingomis pasaulinėmis investicijomis į atsinaujinančią energiją, naują mobilumą ir susijusias švarias technologijas, Lietuva yra gerai pasirengusi užimti lyderio poziciją regione.

Detali apžvalga:

https://issuu.com/sunrisetechpark/docs/cleantech_review

Pranešimą paskelbė: Saulėtekio slėnio mokslo ir technologijų parkas
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
Žiūrėti 15min.lt portale 2024-06-21 16:39
Verslas, ekonomika, finansai, Ekologija
pasidalinti
atgal