Prezidentas pasveikino Liuksemburgą nacionalinės šventės proga

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda sekmadienį pasveikino Liuksemburgo Didįjį Hercogą Henrį ir visus Liuksemburgo žmones nacionalinės šventės ir oficialios Didžiojo Hercogo gimimo dienos proga.

Pasak šalies vadovo, Lietuvą ir Liuksemburgą sieja artimi ir draugiški dvišaliai ryšiai bei konstruktyvus bendradarbiavimas Europos Sąjungoje ir kitais tarptautiniais formatais. „Vertinu mūsų šalių bendrą darbą kuriant stiprią, konkurencingą ir demokratišką Europą. Džiaugiuosi tuo, kad randame vis naujų būdų plėtoti mūsų valstybių partnerystę, bei esu tikras, kad tokių galimybių turime dar daug, ypač politikos, ekonomikos, atsinaujinančios energetikos ir kultūros srityse“, – rašoma Prezidento sveikinime.

Valstybės vadovas taip pat akcentavo tvirtą šalių bendradarbiavimą Šiaurės Atlanto sutarties organizacijoje. Prezidento teigimu, Liuksemburgas yra svarbus Lietuvos sąjungininkas –  šalies indėlis į Baltijos regiono ir viso rytinio flango saugumą yra labai reikšmingas.

„Labai svarbu tai, kad vienodai suvokiame Europai, o ir visam pasauliui kylančias saugumo grėsmes, ypač Rusijai tęsiant karą prieš Ukrainą. Tikiu, kad nepailsdami ieškosime naujų būdų teikti visą reikalingą paramą Ukrainai iki pat jos pergalės“, – teigė Prezidentas.

Nacionalinės šventės proga Lietuvos vadovas Liuksemburgo Karališkajai šeimai ir visiems šalies gyventojams palinkėjo visapusiškos gerovės, stiprybės ir sėkmės toliau užtikrinant savo šalies klestėjimą.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-06-23 07:00
Tarptaut.santykiai
pasidalinti
atgal