Šalies vadovas pasveikino Maltos ordino Didįjį Magistrą Šv. Jono Krikštytojo iškilmių proga

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda savo ir visų Lietuvos žmonių vardu pasveikino Suverenaus karinio hospitaljerų šv. Jono Jeruzalės, Rodo ir Maltos ordino Didįjį Magistrą Fraʼ Johną T. Dunlapą Šv. Jono Krikštytojo iškilmių proga ir perdavė nuoširdžią pagarbą ir šilčiausius linkėjimus.

Prezidento teigimu, Suverenaus Maltos ordino išskirtinė veikla yra labai reikšminga. Jau trečius metus Rusijai tęsiant brutalų karą prieš Ukrainą, Ukrainai ir Europai tenka dideli išbandymai dorotis su šio karo gilinama humanitarine krize, todėl Maltos ordino savanorių pagalba kenčiantiems Ukrainos žmonėms yra gyvybiškai svarbi. Šalies vadovas pasidžiaugė, kad šias pastangas vainikuoja reikšmingas Maltos ordino gautas „Kelio į taiką“ prizas, ir pasveikino šia proga.

„Dėkoju Jums už visą labdaringą Maltos ordino veiklą Lietuvoje, prie kurios nuoširdžiai prisideda ir mano sutuoktinė Diana. Svariai populiarinate savanorystės institutą Lietuvoje ir tai visokeriopai praturtina mūsų visuomenę. „Maltiečių sriuba“ yra vienas žinomiausių savanorystės ir labdaros renginių Lietuvoje, o visa organizacija, teikianti pagalbą su įvairiais sunkumais susiduriantiems žmonėms, jungia bendruomenes visoje mūsų šalyje“, – rašoma Lietuvos vadovo sveikinime.

Prezidentas pasidžiaugė Lietuvos ir Maltos ordino ryšiais – Maltos ordino atsidavimas savo pavyzdžiu įkvepia ir sustiprina valstybę. Šalies vadovas palinkėjo visam Suvereniam Maltos ordinui visapusiškos stiprybės bei nenuilstančio ryžto ir toliau su atsidavimu tęsti savo reikalingą ir prasmingą darbą.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
2024-06-24 07:00