Prezidentas pasveikino Slovėniją nacionalinės šventės proga

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino Slovėnijos Respublikos Prezidentę Natašą Pirc Musar ir šalies žmones nacionalinės šventės – Valstybės dienos – proga.

Prezidentas pabrėžė vertinantis Lietuvos ir Slovėnijos ryšius, kurie yra grįsti pagarba demokratijai ir europinėms vertybėms bei žmogaus teisėms.

„Slovėnija yra svarbi Lietuvos partnerė Europos Sąjungoje ir tvirta sąjungininkė Šiaurės Atlanto sutarties organizacijoje. Esame pasiruošę megzti dar artimesnę partnerystę ir glaudesnį dvišalį dialogą politikos, ekonomikos ir kultūros srityse“, – rašoma šalies vadovo sveikinime.

Pasak Lietuvos vadovo, Slovėnijai šiuo metu tenka svarbi atsakomybė atstovauti viso regiono interesams būnant nenuolatine Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos nare. Prezidentas linkėjo sėkmės tęsiant šį darbą ir užtikrinant JT Chartijos, tarptautinės teisės ir žmogaus teisių laikymąsi bei remiant nuo brutalios Rusijos agresijos besiginančios Ukrainos siekius ir interesus.

„Rusijai tęsiant brutalų ir neišprovokuotą karą prieš Ukrainą jau trečius metus, vertinu mūsų bendras pastangas visapusiškai remti už savo ir mūsų laisvę kasdien kovojančią Ukrainą. Šiame kontekste labai vertinu Slovėnijos pastangas ir iniciatyvas tarptautinės teisės srityje, siekiant patraukti Rusiją atsakomybėn už jos padarytus nusikaltimus Ukrainoje, bei visą teikiamą pagalbą Ukrainai dėl jos žemių išminavimo“, – pabrėžiama Prezidento sveikinime.

Lietuvos vadovas Slovėnijai ir visiems jos gyventojams palinkėjo gerovės bei visokeriopos sėkmės ir toliau kuriant savo šalies ateitį.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai žiniasklaidai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-06-25 08:00
Tarptaut.santykiai, Politika
pasidalinti
atgal