Prezidentas susitiko su į Lietuvą atvykusiu Ispanijos Karaliumi

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį susitiko su į Lietuvą atvykusiu Ispanijos Karaliumi Pilypu VI. Valstybės vadovas su Ispanijos monarchu aptarė Lietuvos ir Ispanijos dvišalius santykius, regiono saugumo, gynybos klausimus, paramą Ukrainai.

Šalies vadovas sveikindamas Ispanijos Karalių Lietuvoje pasidžiaugė, jog Lietuva ir Ispanija – patikimos draugės ir sąjungininkės. „Mus sieja tvirtos vertybės ir principai, vienodai žiūrime į bendras saugumo grėsmes ir iššūkius“, – teigė Prezidentas. Valstybės vadovas akcentavo svarbų Ispanijos indėlį į Lietuvos ir viso Baltijos regiono saugumą, padėkojo Ispanijai už reguliarų dalyvavimą oro policijos misijoje Lietuvoje.

Prezidentas padėkojo Ispanijos Karaliui Pilypui VI už jo asmeninę ir visos Ispanijos tvirtą paramą Ukrainai, akcentavo Ukrainos pergalės būtinybę, siekiant grąžinti taiką ir stabilumą Europoje.

Pasak Lietuvos vadovo, stiprinant mūsų saugumą, dėmesio centre turėtų būti NATO viršūnių sutikimuose Madride ir Vilniuje priimtų sprendimų įgyvendinimas, ypač pajėgumų priskyrimas regioniniams gynybos planams, oro gynybos klausimai ir gynybos išlaidų didinimas.

Valstybės vadovas su Ispanijos monarchu taip pat aptarė dvišalius santykius, platesnes tarptautines aktualijas, Lietuvos ir Ispanijos ekonominio bendradarbiavimo potencialą mokslo, turizmo srityse, taip pat verslo, švietimo ir kultūros bendruomenių bendradarbiavimą.

Prezidentas pasveikino Ispanijos Karalių Pilypą VI su jo valdymo 10 metų jubiliejumi. „Esu įsitikinęs, kad puikūs Ispanijos ir Lietuvos santykiai ir toliau augs ir stiprins mūsų tautų draugystės saitus mūsų žmonių gerovei“, – kalbėjo Lietuvos vadovas.

Po pietų Prezidentas drauge su Ispanijos Karaliumi lankysis Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų bazėje Zokniuose, kur susitiks su Baltijos oro policijos misiją vykdančiais Ispanijos kontingento kariais.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
2024-06-24 12:48