Seimo Pirmininkė susitiko su Ispanijos Karaliumi Pilypu VI

Seimo Pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen vadovaujama parlamentinė delegacija susitiko su Ispanijos Karaliumi Pilypu VI, kuris su oficialiu vizitu lankosi Lietuvoje. Pagrindinės aptartos temos – dvišalių Lietuvos ir Ispanijos santykių stiprinimas, NATO vienybė ir rytinių sienų gynyba bei parama Ukrainai. Po susitikimo Karalių palydėjo į Seimo Sausio 13-osios memorialą.

„Lietuva ir Ispanija yra artimos sąjungininkės Europos Sąjungos, NATO ir kitose tarptautinėse organizacijose. O mūsų partnerystė ir glaudus bendradarbiavimas, sprendžiant šių dienų iššūkius – svarbesni nei kada nors anksčiau“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Pasak Seimo Pirmininkės, šiandien buvo puiki proga padėkoti Ispanijai ir asmeniškai Karaliui už indėlį į Lietuvos ir Baltijos regiono saugumą bei paramą Ukrainai.

„Be to, pakviečiau Ispaniją prisidėti prie NATO rotacinio oro gynybos modelio įgyvendinimo ir bendradarbiauti Ukrainos atstatymo projektuose“, – pažymėjo Seimo Pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen.

10-metį valdžioje minintis Ispanijos Karalius Pilypas VI surengė pirmą oficialų vizitą po tris Baltijos valstybes. Birželio 23-iąją lankėsi Estijos Respublikoje, vizitą baigs rytoj Latvijos Respublikoje.

Seimo kanceliarijos nuotraukos (aut. Olga Posaškova)

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-06-24 15:50
Tarptaut.santykiai, Politika
pasidalinti
atgal