Vyriausybės vadovė pasveikino naująjį Šiaurės Makedonijos Respublikos Ministrą Pirmininką

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė pasveikino Hristijaną Mickoskį tapus Šiaurės Makedonijos Respublikos Ministru Pirmininku ir palinkėjo naujajai šalies Vyriausybei sėkmės darbuose.

„Labai vertinu Lietuvos ir Šiaurės Makedonijos draugiškus santykius ir bendradarbiavimą, esu įsitikinusi, kad šie ryšiai ir toliau klestės bei bus naudingi mūsų šalims, jų žmonėms ir visai Europai, mums siekiant taikos ir saugumo visame Europos žemyne“, – sakoma Lietuvos premjerės sveikinime.

Lietuvos Vyriausybė pasisako už nuopelnais grindžiamą ES plėtros politiką Vakarų Balkanuose, priduriama jame, ir esame suinteresuoti, kad demokratiniai ir vertybiškai vieningi partneriai kuo greičiau prisijungtų prie ES šeimos.

„Rusijai kariaujant prieš Ukrainą, privalome vieningai remti Ukrainą iki jos pergalės ir po jos, taip pat griežtinti sankcijas Rusijai ir Baltarusijai, siekdami tvarios taikos ir stiprios, agresorių šantažui atsparios Europos“, – priduriama sveikinime.

Šiaurės Makedonijos parama Ukrainos euroatlantiniams siekiams, o taip pat šalies laikysena išvien su ES bendros užsienio ir saugumo politika, yra labai vertinama, sakoma sveikinime.

Pranešimą paskelbė: Spaudos tarnyba, Vyriausybės kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-06-24 15:54
Tarptaut.santykiai
pasidalinti
atgal