Startuoja Prezidento inicijuotos platformos „Lietuvos galia“ tinklalaidė

Lietuvos Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos inicijuota platforma „Lietuvos galia“ startuoja su tinklalaide, kurios metu bus kalbinamos „Lietuvos galios“ inciatyvos.

Pirmieji tinklalaidės svečiai – Laura Petruškė, iniciatyvos „Idėjų lysvė“ įkūrėja, ir jos kolegė Asta. Bendruomeninis miesto daržas „Idėjų lysvė“ – tai projektas, kuris siekia per „minkštas“ ir tęstines veiklas suburti vietos gyventojus: moksleivius, šeimas, senjorus ir kitas grupes, į aktyvią, draugišką ir kūrybišką bendruomenę, kurią vienija dėmesys savo aplinkai ir meilė gamtai.

Pokalbio metu Laura ir Asta papasakojo, kaip iniciatyva siekia suteikti galimybę Vilniaus miesto mikrorajonų Pilaitės ir Verkių bendruomenėms užsiimti vietokūra ir ekologiškos bei darnios kaimynystės kūrimu bei skatinti aplinkos reaktyvaciją, socialinę integraciją ir žinių dalinimąsi, įtraukti jaunimą, šeimas ir vaikus bei labiausiai pažeidžiamas bendruomenės grupes per socialinę aktyvaciją, daržininkavimą. 2023 m. iniciatyva „Idėjų lysvė“ „Lietuvos galios“ apdovanojimuose laimėjo „Žalios Lietuvos“ apdovanojimą.

„Lietuvos galios“ tinklalaidė pasipildys nauju epizodu bent kartą per mėnesį – bus kalbinamos įvairios iniciatyvos iš jau beveik 500, užsiregistravusių „Lietuvos galios“ platformoje. Naujas epizodas – jau kitą savaitę, kurio metu bus kalbinama Pumpėnų bendruomenės „Būk geresnis“ iniciatyva, 2022 m. pelniusi „Lietuvos galios“ apdovanojimą „Stiprios Lietuvos“ kategorijoje. Iniciatyvos „Būk geresnis“ kūrėjai papasakos apie savo veiklą, jos pradžią ir jau tradicija tapusį kasmetinį Pumpėnų festivalį.

„Lietuvos galios“ tinklalaidės galite paklausyti platformos internetiniame puslapyje, kur taip pat rasite ir pokalbį raštu, arba „Spotify“ platformoje.

Prezidento iniciatyvos „Lietuvos galia“ tikslas – aktyvinti visuomenės įsitraukimą į valstybės gyvenimą ir stiprinti pilietinę galią. Tai platforma savanoriams, bendruomenėms, aktyviems piliečiams ir kitiems pristatyti savo veiklas, rasti bendraminčių ir sulaukti palaikymo. Rodydama geruosius pavyzdžius, novatoriškus sprendimus, sėkmės istorijas, iniciatyva siekia didinti jų žinomumą ir sklaidą, įkvėpti kitus imtis veiksmų ir prisidėti prie savo valstybės kūrimo.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-06-26 16:34
Socialinė sauga, Savivalda, regionai
pasidalinti
atgal