Lietuvoje pristatytos naujos švietimo ir žaidimų technologijų startuolių akceleravimo programos

Trečiadienį buvo pristatytos dvi naujos startuolių akceleratorių programos Lietuvoje – švietimo ir žaidimų technologijų. Jos paskatins auginti šiose srityse dirbančius šalies startuolius ir didinti jų potencialą įsitvirtinti tarptautinėje rinkoje. Tarptautinius akceleratorius į Lietuvą pritraukė Inovacijų agentūroje veikianti „Startup Lithuania“ komanda.

„Paskutinius kelis metus labai aktyviai dirbome, kad Lietuva atsirastų pasaulio startuolių žemėlapyje. Žaidimų ir švietimo technologijų akceleravimo programų pradžia yra svarbus žingsnis siekiant, kad Lietuva taptų šių sričių lydere ir pritrauktų tarptautinį dėmesį. Tai padės kurti daugiau naujų startuolių šalyje ir po kelių metų jau planuojame pamatyti pirmus šių dviejų programų atnešamus rezultatus“, – teigia ekonomikos ir inovacijų viceministras Karolis Žemaitis.

Akceleravimo programų vykdymui buvo pasirašytos sutartys su technologijų centru, žaidimų technologijų akceleratoriumi iš Ispanijos „Game BCN“ ir Suomijoje įsikūrusiu švietimo technologijų akcelaratoriumi „xEdu“. Akceleravimo paslaugas „xEdu“ teiks kartu su Lietuvos įmone „Civitta“.

„Šiose akcelaravimo programose iš viso galės sudalyvauti 60 startuolių – 30 švietimo technologijų srities ir 30 žaidimų technologijų. Lietuvos startuoliai galės gauti ne tik iki 6 

Pasak K. Urbonaitės tiek švietimo technologijų sritis, kuri apima naujųjų technologijų taikymą edukacijoje – nuo kalbų mokymosi programėlių iki skaitmeninių kursų programų, tiek žaidimų technologijų sritis – leidžianti kurti ateities švietimo, medijų ir pramogų pasaulio sprendimus yra sparčiai augančios ir besivystančios sritys pasaulyje.

„Siekiame, kad Lietuva taptų vieta, kurioje startuoliai norėtų kurti ir vystyti savo švietimo ir žaidimų technologijų verslus. Kurti specializuotas akceleravimo programas verta, nes investuotojai šiomis dienomis vis labiau specializuojasi į tam tikras sritis, tad yra labiau įsigilinę į pačią rinką ir įvairius su ja susijusius iššūkius. Kai startuoliai ir investuotojai kalba ta pačia kalba, jiems tampa lengviau pristatyti savo idėją ir kartu rasti geriausius sprendimus. Taip startuoliai gali ne tik lengviau plėtoti aukšto lygio produktus ir paslaugas, bet ir pritraukti tarptautinius partnerius bei finansavimą“, – dalinasi „Startup Lithuania“ vadovė.

Švietimo technologijų akceleravimo programas vykdysianti „xEdu“  yra suomių kompanija, specializuojanti švietimo technologijų sprendimų kūrime ir plėtroje. Jų veikla apima inovatyvių mokymo priemonių ir programų kūrimą, siekiant pagerinti mokymosi patirtį visame pasaulyje. „xEdu“ bendradarbiauja su įvairiomis švietimo institucijomis ir startuoliais, kad skatintų skaitmeninę švietimo transformaciją.

Žaidimų technologijų akceleravimo programą plėtosianti „Game BCN“ yra ispanų kompanija, kuri specializuojasi vaizdo žaidimų kūrimo inkubavime ir akceleravime. Jų veikla apima pradedančiųjų žaidimų kūrėjų rėmimą, teikiant mokymus, mentorystę ir išteklius, kad padėtų jiems sėkmingai kurti ir paleisti savo žaidimus. „Game BCN“ bendradarbiauja su įvairiomis žaidimų industrijos įmonėmis ir organizacijomis, siekdama skatinti inovacijas ir augimą vaizdo žaidimų sektoriuje.

Pranešimą paskelbė: Inovacijų agentūra, Všį
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
atgal