„Lidl“ pradeda partnerystę su Pasaulio gamtos fondu: sieks užtikrinti dar didesnį tvaresnių produktų pasirinkimą

Prekybos tinklas „Lidl“ su Pasaulio gamtos fondu (angl. World Wildlife Fund, WWF) 31-oje šalyje pradeda penkerių metų partnerystę. Vienos didžiausių pasaulyje aplinkosaugos organizacijų ir vieno didžiausių prekybos tinklų bendradarbiavimo metu bus siekiama dar tvaresnės „Lidl“ veiklos sprendžiant šiandieninius pasaulinius ekologinius iššūkius, suteikiant dar daugiau pirkėjų galimybę rinktis tvaresnius produktus bei įkvepiant kitus verslus.

„Lidl“ jau turi didelį įdirbį tvarumo srityje, o nauja partnerystė su WWF padės bendrovei dar labiau sustiprinti „Lidl“ tvarumo strategijoje išsikeltus tikslus. Bendras šios partnerystės siekis – suteikti klientams galimybę apsipirkti tvariau.

„Būdami vienu didžiausių prekybos tinklų, suvokiame savo atsakingumą ir įtaką. Prisiimame atsakomybę siekiant tikslo, kad mūsų verslas veiklą vykdytų atsižvelgdamas į mūsų planetos gerovę. Tvari „Lidl“ veikla – tai ne tik požiūrio klausimas, bet ir mūsų verslo gyvybingumo ateityje pagrindas. Su WWF pagalba ir patirtimi, galėsime dar labiau sustiprinti savo įsipareigojimą saugoti aplinką ir šviesti visuomenę apie tvarios veiklos svarbą. Tik veikdami kartu galime išspręsti tokius pasaulinius iššūkius kaip klimato kaita ar biologinės įvairovės nykimas. Dėl to tikime, kad stiprus bendradarbiavimas padės mums suteikti klientams dar daugiau galimybių rinktis tvaresnius produktus“, – sako „Lidl Lietuva“ vadovas Armando Lopes.

„Tai, kaip mes gaminame ir vartojame maistą bei energiją, yra vienas pagrindinių veiksnių, darančių įtaką gamtos nykimui ir klimato kaitai. Norint užkirsti kelią vienai didžiausių šių dienų krizių, turime imtis drąsių ir skubių veiksmų, kurie pakeistų mūsų maisto ir energetikos sistemas. Maisto ir mažmeninės prekybos sektoriui čia tenka didelis vaidmuo. Būdamas vienu didžiausių prekybos tinklų „Lidl“ daro milžinišką tarptautinę įtaką siekiant tvaraus pokyčio maisto ir mažmeninės prekybos srityje. WWF didžiuojasi galėdamas prisidėti prie šios „Lidl“ kelionės, kurioje ir palaikysime prekybos tinklą, ir mesime jam iššūkių“, – teigia WWF generalinė direktorė Kirsten Schuijt.

Pastaruosius kelerius metus WWF kartu su „Lidl“ jau bendradarbiavo Šveicarijoje bei Austrijoje, tačiau naujoji partnerystė, truksianti bent penkis metus, yra globali ir apima 31 šalį, kuriose veikia „Lidl“, taip užtikrinant, kad aplinkai draugiški sprendimai būtų įgyvendinti dar platesne apimtimi nei iki šiol.

Bendradarbiavimas su WWF „Lidl“ padės siekti vieno svarbiausių tikslų – didinti tvaresnių produktų pasirinkimą pirkėjams. Siekiant šio tikslo „Lidl“ dėmesį skirs biologinės įvairovės išsaugojimui ir skatinimui, atsakingam vandens išteklių valdymui, klimato apsaugai nustatant mokslu pagrįstus klimato tikslus. Taip pat – atsakingam svarbiausių žaliavų, tokių kaip palmių aliejus, soja, kakava, arbata, kava, mediena ir popierius, bei žuvų ir jūros gėrybių tiekimui ir svarbiausių žvejybos plotų apsaugai. „Lidl“ ir toliau sieks kurti bei plėsti atsekamas tiekimo grandines, kuriose nekertami miškai ir nevykdamos konversijos, įsitrauks į sąmoningesnės ir tvaresnės mitybos bei vartojimo skatinimą ir rūpinsis maisto atliekų mažinimu.

Be pokyčių „Lidl“ tiekimo grandinėje ir tiesioginėje veikloje, bendrovė rems įvairius WWF gamtosaugos projektus, kurie padės apsaugoti aplinką tuose regionuose, iš kurių „Lidl“ tiekia produkciją.

Šiuo metu Lietuvoje iš viso veikia 74 „Lidl“ parduotuvės 28 šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse, Nemenčinėje, Gargžduose ir Molėtuose.

Pranešimą paskelbė: UAB "coagency"
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
atgal