Kokiais būdais yra naikinamos karpos?

Karpos niekam nesukelia malonumo vien dėl savo bjaurios išvaizdos ir nepatogumų, kuriuos sukelia savo aukoms. Kadangi pats organizmas ne su visomis jomis geba susitvarkyti, tad dažniausiai tenka naudotis medicininėmis karpų šalinimo priemonėmis. Viena iš jų – lazerio spinduliai, taip pat galima jas panaikinti ir naudojant atitinkamus medikamentus.

Kokie yra žinomi liaudiški karpų naikinimo būdai?

Iškyla natūralus klausimas: kaip išnaikinti karpas? Liaudies medicina pataria karpas „svilinti“ pusiau perpjauta česnako skiltele, nes ši daržovė turi virusus naikinančių medžiagų, tačiau ji padeda tik nesudėtingais atvejais. Jei po savaitės trynimo česnaku karpa nenyksta, tada gali pagelbėti tik medikai.

Prie liaudiškų karpos naikinimo priemonių yra priskiriama ir medetka. Reikia maždaug penkis gramus džiovintų šios vaistinės gėlės žiedlapių užpilti litru verdančio vandens ir keletą minučių pavirinti. Paskui gautame nuovire reikia pamirkyti skudurėlį ir dėti jį tris kartus per dieną ant karpų. Kartais, jei karpos dar nespėjo kaip reikiant išvešėti, tai padeda.

Kaip apsisaugoti nuo karpas auginančio viruso?

Jei nori, kad ligos neužkluptų, labai sveikas laikytis apsisaugojimo nuo jų priemonių. Kad karpos nepradėtų atakuoti būtina vengti pervargimo ir ilgalaikio streso, nuosekliai laikytis sveikos mitybos taisyklių ir neleisti nusilpti imunitetui.

Odos ligų gydytojai taip pat siūlo neleisti odai išsausėti, naudoti kojų pėdų prakaitavimą mažinančias priemones, avėti tik kokybišką ir patogią avalynę. Jie taip pat siūlo vengti sintetinių audinių kojinių ir visais atvejais naudoti tik savus asmeninės paskirties daiktus.

Kaip lazerio spindulių pagalba šalinamos karpos?

Jeigu karpų nepavyksta pašalinti liaudiškais metodais, tada ateina metas kreiptis pagalbos į dermatologus. Odos gydytojai pirmiausiai įvertina esamą situaciją ir po to pasirenka geriausią karpų šalinimo variantą. Pats šiuolaikiškiausias ir efektingiausias karpų šalinimo būdas – jų veikimas lazerio spinduliais.

Lazerio spinduliai iš nepageidaujamų odos darinių išgarina vandenį ir, skaidydami juos sluoksniais, pamažu sunaikina. Puiku ir tai, kad lazerinės procedūros padeda odai atsinaujinti bei greičiau sugyti. Lazeris išskiria dvejas spindulių bangas ir vienu metu atnaujina ne tik paviršinius, bet ir giliuosius odos sluoksnius. Tad ši procedūra tikrai yra labai efektinga, todėl verta išskirtinio dėmesio.

Pranešimą paskelbė: UAB Market Rats
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai žiniasklaidai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-06-27 09:56
Sveikata, grožis
pasidalinti
atgal