Prezidentas Briuselyje susitiko su Volodymyru Zelenskiu

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda Briuselyje susitiko su Ukrainos Prezidentu Volodymyru Zelenskiu. Lietuvos ir Ukrainos prezidentai aptarė Rusijos karo prieš Ukrainą eigą, padėtį fronte, paramos Ukrainai poreikį ir pasirengimą liepos mėnesį vyksiančiam NATO viršūnių susitikimui.

Lietuvos ir Ukrainos prezidentai susitikime aptarė šiandien pasirašomą dvišalį susitarimą dėl gynybos ir tarp Ukrainos ir ES pasirašomą susitarimą dėl saugumo įsipareigojimų. Šalies vadovas akcentavo šių susitarimų svarbą užtikrinant paramos Ukrainai tęstinumą bei siekiant teisingos ir ilgalaikės taikos.

Prezidentas G. Nausėda su V. Zelenskiu aptarė Ukrainos eurointegracijos procesą. Prezidentas pažymėjo, kad šią savaitę prasidėjusios derybos dėl Ukrainos narystės ES ir įvykusi tarpvyriausybinė Ukrainos ir ES konferencija žymi  labai reikšmingą žingsnį Ukrainos kelyje į pilnavertę ES narystę.

„Manau, neliko abejojančių, kad Ukrainos vieta ir ateitis – Europos Sąjungoje ir NATO. Tikiuosi, kad integracija vyks sklandžiai ir sparčiai. Lietuva ir toliau rems Ukrainą šiame kelyje“, – kalbėjo Prezidentas.

Lietuvos ir Ukrainos vadovai aptarė pasirengimą NATO viršūnių susitikimui Vašingtone. Prezidentas akcentavo, kad būtina stiprinti Ukrainos ir NATO sąveikumą siekiant sparčios pažangos priartinant Ukrainą prie NATO.

Po dvišalio Lietuvos ir Ukrainos prezidentų susitikimo buvo pasirašytas Lietuvos ir Ukrainos susitarimas dėl gynybos.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-06-27 16:50
Tarptaut.santykiai, Politika
pasidalinti
atgal