Šalies vadovas telefonu kalbėjosi su Sakartvelo Prezidente

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį telefonu kalbėjosi su Sakartvelo Prezidente Salome Zourabišvili. Prieš Europos lyderių diskusiją apie Sakartvelą Europos Vadovų Tarybos susitikime Briuselyje, Lietuvos ir Sakartvelo Prezidentai aptarė situaciją Sakartvele ir tolesnes eurointegracijos perspektyvas.

Lietuvos vadovas pokalbio metu apgailestavo, kad Sakartvelo Vyriausybė savo sprendimais bloškia šalį tolyn nuo integracijos į Europos Sąjungą ir ignoruoja pilietinės visuomenės išreikštą norą matyti savo šalies ateitį Europoje.

„Lietuva visada tvirtai palaikė Sakartvelo žmonių norą būti Europos šeimos dalimi. Šalies pilietinė visuomenė aiškiai parodė savo poziciją ir apsisprendimą dėl Sakartvelo ateities. Žmonės pasirinko ateitį Europoje, todėl nevalia iš jų atimti šios perspektyvos. Lietuva ir toliau palaikys kartvelų norą gyventi demokratinėje, laisvoje, europinėmis vertybėmis grįstoje visuomenėje“, – teigė Prezidentas.

Šalies vadovas paragino Sakartvelo Vyriausybę nutraukti bauginimo, fizinio smurto ir grasinimų naudojimą prieš pilietinės visuomenės atstovus ir oponuojančias politines jėgas. Pasak šalies vadovo, tokie veiksmai niekaip nėra suderinami su tolesne Sakartvelo eurointegracija ir suteiktu ES šalies kandidatės statusu.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-06-27 22:11
Tarptaut.santykiai, Politika
pasidalinti
atgal