T. Gudaitį LIPFA valdyba vadovu paskyrė dar vienai 2 metų kadencijai

Lietuvos pensijų fondų valdymo įmonės „Swedbank investicijų valdymas“ direktorius Tadas Gudaitis dar dvejus metus vadovaus Lietuvos investicinių ir pensijų fondų asociacijai (LIPFA).

LIPFA valdybos sprendimu, nauja T. Gudaičio kadencija asociacijos vadovo pareigose startavo nuo birželio pradžios.

„Man parodytą pasitikėjimą priimu kaip įsipareigojimą ir toliau gilinti visuomenės supratimą apie tai, kad kaupimas savo pensijai yra būtina finansinė higiena, stengtis perkelti į Lietuvą geriausias užsienio praktikas. Šiam tikslui pasitarnaus tai, kad nuo gegužės LIPFA prisijungė prie Europos privačių pensijų kaupimo sistemų valdytojus vienijančios organizacijos „PensionsEurope“, – sako T. Gudaitis.

„PensionsEurope“ dabar priklauso 25-ios asociacijos iš 19-os Europos Sąjungos (ES) valstybių narių ir 3-jų ES nepriklausančių Europos šalių. Organizacijos nariai iš viso valdo 5 trln. eurų, o vien LIPFA nariai – beveik 8 mlrd. eurų turto.

Pasak LIPFA vadovo, Lietuvoje visuomenė amžėja sparčiai, šią tendenciją akcentavo ir Lietuvoje besilankiusi Tarptautinio valiutos fondo (TVF) misija, rekomendavusi susitelkti į kaupimą pensijai II pakopoje. Diskusijos dėl Konstitucinio teismo sprendimo, kuriuo turi būti numatytos išskirtinės aplinkybės nutraukti pensijų kaupimą bei aktyvesnis darbdavių įsitraukimas į darbuotojų pensijų kaupimą yra pagrindinės dienotvarkės temos per artimiausius veiklos metus.

T. Gudaitis asociacijai vadovauja trečią kadenciją iš eilės.

LIPFA atstovauja „Swedbank investicijų valdymą“, „SEB investicijų valdymą“, „Luminor investicijų valdymą“ ir „SB Asset Management“.

Pranešimą paskelbė: UAB "Idea Prima"
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-06-28 08:32
Verslas, ekonomika, finansai
Prisegti failai
pasidalinti
atgal