Seimo nario Andriaus Bagdono pranešimas: „Seimas taiso savo klaidą, kad nebereikėtų per 24 val. internetu registruoti kiekvieno kaimo turisto“

2024 m. birželio 28 d. pranešimas žiniasklaidai (Seimo naujienosSeimo nuotraukosSeimo transliacijos ir vaizdo įrašai)

Ketvirtadienį po pateikimo Seimas pritarė Turizmo įstatymo nuostatai, pagal kurią kaimo turizmo paslaugų teikėjui nebeteks per 24 valandas informuoti apie apsistojusius Lietuvos gyventojus.

Pagal 2022 m. priimtą naują Turizmo įstatymą, kaimo sodybų savininkai būtų turėję nuo šių metų liepos 1 d. informacinėje sistemoje smulkiai ir operatyviai registruoti kiekvieną, apsistojantį Lietuvos kaime – ne tik užsieniečius. Dabar Seimui atšaukiant savo priimtą nuostatą, tokia pareiga liktų tik klasikiniams viešbučiams.

Išgirdus kaimo turizmo atstovų susirūpinimą, įstatymas taisomas liberalo Andriaus Bagdono ir kitų Ekonomikos komiteto narių pastangomis. Ketvirtadienį niekas nebalsavo prieš šį projektą.

„Įvertinę, kad kaimo turizmo sodybos įprastai įsikūrusios nuošaliai, kur dažnai internetas vos veikia, o šiuo verslu dažnai užsiima senyvo amžiaus asmenys, nesinaudojantys nei išmaniaisiais telefonais, nei kompiuteriais, kad kaime verslą taip pat plėtoja individualiai dirbantys žmonės, smulkieji verslininkai, neturintys brangių rezervacinių sistemų, kokias gali įpirkti viešbučių tinklai, mes negalime kaimo turizmo prislėgti biurokratine našta“, – sako A.  Bagdonas.

Kaimo turizmo paslaugų teikėjas apgyvendintų Lietuvos piliečių ir jų nakvynių skaičių Nacionalinei turizmo informavimo sistemai turės pateikti ne rečiau kaip kartą per mėnesį.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-06-28 09:38
Politika, Turizmas
Kontaktinis asmuo
Andrius Bagdonas
Liberalų sąjūdžio frakcijos narys
Ekonomikos komiteto narys
Mob. 0 600 22 021
Tel. (0 5) 209 6646
El. p. [email protected]

pasidalinti
atgal