Prezidentas dalyvaus Lietuvos dainų šventei skirtuose renginiuose

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda sekmadienį, birželio 30 d., dalyvaus 2024 m. šimtmetį mininčios Lietuvos dainų šventės „Kad giria žaliuotų“ renginiuose. Šalies vadovas yra Dainų šventės globėjas.

Prezidentūros Baltojoje salėje 10.30 val. vyks Lietuvos dainų šventės „Kad giria žaliuotų“ kūrėjų pagerbimo ceremonija, kurios metu bus įteiktos Dainų šventės regalijos.

12 val. S. Daukanto aikštėje vyks jau tradicija tapusi Dainų šventės vėliavos pakėlimo ceremonija, kurioje dalyvaus Dainų šventės kūrybinė komanda, organizatoriai, jungtinis Lietuvos vaikų choras ir Lietuvos kariuomenės orkestras. Šalies vadovas sakys sveikinimo kalbą. Renginį transliuos LRT.

Popiet, 13 val., Vilniaus Rotušės aikštėje šalies vadovas dalyvaus iškilmingame pasaulio lietuvių bendruomenių ir Lietuvos tautinių bendrijų dienos atidaryme. Dainų šventės dieną čia susitiks visa Lietuva: jos regionai, Lietuvoje gyvenančių skirtingų tautų atstovai, po platųjį pasaulį pabirę lietuviai.

Informacija žiniasklaidai: visi renginiai atviri žiniasklaidos atstovams.

Daugiau informacijos apie Dainų šventę ir vyksiančius renginius rasite https://dainusvente.lt/

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
2024-06-28 13:47