Lėtojo turizmo asociacijos vėliava plevėsuos Slow Food organizacijos rengiamame jubiliejiniame Terra Madre Salone del Gusto 2024 renginyje

Rugsėjo 26-30 dienomis Lėtojo turizmo asociacijos vėliava plevėsuos Turino mieste, Italijoje, kur vyks Slow Food organizacijos rengiamas jubiliejinis Terra Madre Salone del Gusto 2024 renginys. Lėtasis judėjimas pasaulyje prasidėjo nuo Slow Food (Lėto maisto) organizacijos įsteigimo, kurios tikslas – išsaugoti pilnaverčio, kokybiško maisto auginimo bei ruošimo tradicijas ateities kartoms. Šiandien Slow Food filosofija yra plačiai paplitusi po visą pasaulį. Būta kelių apraiškų ir Lietuvoje, tačiau trumpalaikių, tad Slow Food organizacija pakvietė Henrietą Miliauskienę, Lėtojo turizmo asociacijos prezidentę, tapti Slow Food ambasadore Lietuvoje. Prie6 kelias dienas buvo pasirašyta bendradarbiavimo sutartis ir iškart prasidėjo darbai.

Per artimiausius kelis mėnesius bus parengti svarbiausių dokumentų vertimai į lietuvių kalbą. Lėtojo turizmo asociacijos atstovės Henrieta Miliauskienė ir Daiva Tankūnaitė yra pakviestos dalyvauti rugsėjo 26-30 dienomis vyksiančiame bene svarbiausiame Slow Food renginyje – Terra Madre Salone del Gusto 2024. Renginio dalyviai šiemet švęs dvidešimties metų jubiliejų. Penkias dienas vyksiančio renginio metu bus dalinamasi patirtimi, kaip burti Slow Food bendruomenes, kaip pristatyti judėjimo filosofiją ir ją puoselėti. Bus analizuojamos maisto sektoriaus problemos ir ieškoma sprendimo būdų. Nemažai dėmesio bus skiriama kokybiško, neužteršto maisto gavybai ir gamybai.

Terra Madre Salone del Gusto 2022 (renginys rengiamas kas dvejus metus) sulaukė 350 tūkstančių lankytojų iš viso pasaulio, dalyvavo per 3000 delegatų iš 117 šalių, beveik 650 parodos dalyvių, kurie pristatė maisto augintojus, gamintojus ir pačias įvairiausias virtuves teritorijoje, kuri užėmė beveik 6000 kv.m. teritoriją.

Šių metų tema – Atkurti santykį su gamta. Krizės, kurias išgyvename, reikalauja didelių pokyčių visuomenėje. Norint įgyvendinti šiuos pokyčius, reikalingos naujos paradigmos, o tai reiškia, jog norėdami atkurti subalansuotą ryšį tarp žmonijos ir gamtos, turėsime išeiti iš komforto zonos.

Po darbinio vizito Italijoje bus surengti mokymai Lietuvoje ir įsteigti Slow Food konviviumai, kurie savo veikloje vadovausis Lėto maisto filosofija. Pasaulis jau ne vienerius metus bando spręsti globalias maisto problemas – užterštumo, švaistymo, stokojimo, autentiškumo, bioįvairovės. Pasaulinės aktualijos pamažu ateina ir į Lietuvą. Drauge spręsti problemas yra lengviau.

Pranešimą paskelbė: Lėtojo turizmo asociacija
2024-06-28 15:53