Pirmoji ponia dalyvavo Ukrainos centro gimtadienio šventėje

Lietuvos pirmoji ponia Diana Nausėdienė šeštadienį Vytauto Didžiojo universiteto Botanikos sode Kaune pažymėjo Ukrainos centro dvejų metų veiklos sukaktį.

Prieš dvejus metus Lietuvos pirmosios ponios D. Nausėdienės ir Ukrainos pirmosios ponios Olenos Zelenskos iniciatyva Vilniuje įsteigtas Ukrainos centras kuria ukrainiečių bendruomenei Lietuvoje skirtą atvirą kultūros, švietimo ir bendruomeninių paslaugų erdvę. Centro steigėjai – Lietuvos Respublikos Prezidentūra, Vytauto Didžiojo universitetas ir Ukrainos ambasada Lietuvoje. 

Gimtadienio proga VDU Botanikos sode Kaune surengtas ukrainiečių bendruomenių piknikas, kurio metu vyko Ukrainos centrą remiančių organizacijų mugė, įvairios edukacinės ir pažintinės veiklos, skambėjo Ukrainos centro atlikėjų muzikiniai pasirodymai. 

Šventėje dalyvavo Lietuvai akredituoti užsienio šalių ambasadoriai, Vytauto Didžiojo universiteto vadovybė bei universiteto bendruomenė, Ukrainos centro partneriai – kultūros institutų Lietuvoje, nevyriausybinių organizacijų atstovai, ukrainiečių bendruomenės Lietuvoje nariai. 

Sveikindama renginio svečius pirmoji ponia pažymėjo, kad Ukrainos centras ne tik uždegė vilties žiburį Ukrainos žmonėms, atvėrė galimybes gilios ir turtingos Ukrainos kultūros puoselėjimui Lietuvoje bei jos žmonių identiteto išsaugojimui, bet ir visiems parodė, kiek daug galima padaryti, kai veikiama kartu. 

„Dėkoju Ukrainos centro darbuotojams ir savanoriams bei kiekvienam Jūsų už tai, kad dovanojate europinę ateities perspektyvą ukrainiečių vaikams. Tai yra humanizmo galios pagrindas, tikėjimo šviesa variklis, kuris, tikiu, padeda Ukrainai siekti pergalės. O ši pergalė – viso demokratinio pasaulio žmonių, jų ateities, vilties ir žmogiškumo pergalė. Joks karas, jokie ginklai negali sunaikinti vidinės mūsų stiprybės, vienybės ir ryžto ginti taikaus gyvenimo principus“, – sakė D. Nausėdienė. 

Už rūpestį Ukrainos centru Vilniuje pirmoji ponia asmeniškai padėkojo Ukrainos ambasadoriui Petro Beštai, VDU rektoriui dr. Juozui Augučiui, Japonijos ambasadoriui Tetsu Ozaki ir jo sutuoktinei Harumi Ozaki, Lenkijos ambasadoriui Konstantui Radziwiłłui ir jo sutuoktinei, Lenkijos instituto vadovei Dorotai Mamaj, Latvijos ambasadorei Solveigai Silkalnai, Nyderlandų karalystės ambasadoriui Jackui Twissui Quarles van Uffordui ir jo sutuoktinei Janet Anderson, Ispanijos karalystės ambasadorei Marijai Nieves Blanco Diaz, taip pat Britų tarybai, Kazickų fondui bei visiems centro partneriams.

Į šventės dalyvius vaizdo sveikinimu bei padėka kreipėsi ir Ukrainos pirmoji ponia Olena Zelenska.

„Tegu džiaugsmas ir ramybė grįžta į kiekvienus namus Ukrainoje. Stiprinkime Ukrainos gynėjus nuoširdžia parama ir šviesiausiu palaikymu. Būkite visi sveiki, stiprūs, kupini šviesių idėjų ir vilties. Švęskime gyvenimą vardan taikos visame pasaulyje!“ – palinkėjo D. Nausėdienė.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-06-29 17:27
Tarptaut.santykiai, Politika
pasidalinti
atgal