Prezidentas: „Tegul Dainų šventė mums visiems būna pavyzdys ir įkvėpimo šaltinis“

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda dalyvavo 2024 m. šimtmetį mininčios Lietuvos dainų šventės „Kad giria žaliuotų“ kūrėjų pagerbimo ir regalijų įteikimo ceremonijoje. Vėliau S. Daukanto aikštėje iškilmingai pakelta Dainų šventės vėliava.

„Šiandien Prezidento rūmuose pajutau atmosferą, kuri byloja, kad čia susitiko bendraminčiai ir bendražygiai, kurie nerimastingai ir džiaugsmingai laukia šios ypatingos šventės. Ji ypatinga ne tik savaime, bet ir dėl to, kad šįkart minime mūsų Dainų švenčių šimtmetį“, – Baltojoje salėje sakė Prezidentas.

Šalies vadovas prisiminė savo dalyvavimą 1975m. Dainų šventėje, – berniukų choro „Gintarėlis“ repeticijas ir koncertus, ypatingą šventės nuotaiką, lydėjusią visas tas dienas.

„Net ir būdami dar visai jauni tada supratome, kad dalyvaujame renginyje, kuris išliks mūsų atmintyje visą gyvenimą“, – sakė Prezidentas.

Šalies vadovas pakvietė Dainų šventės kūrėjus pasidžiaugti tuo, kas jau nuveikta surengiant šimtmečio šventę, pasidžiaugti vieni kitais ir žaliuojančios, gražėjančios bei tvirtais žingsniais į priekį žengiančios Lietuvos švente.

Iškilmingą regalijų teikimo ceremoniją vainikavo maestro Vytautui Miškiniui diriguojant visų kartu atliktas kūrinys „Kur giria žaliuoja“, tapęs šimtmečio Lietuvos dainų šventės ašimi.

Regalijos skirtos šventės globėjams, rėmėjams, organizatoriams, atskirų jos renginių kūrybinėms grupėms, dirigentams, choreografams, režisieriams. Šiemet regalijos įteiktos 14 grupių, daugiau kaip 200 žmonių.

Prieš iškeliant Dainų šventės vėliavą S. Daukanto aikštėje, šalies vadovas pabrėžė, kad ji liudija mūsų nusiteikimą sukurti gražią šventę visiems ir kiekvienam.

„Naudodamasis proga, noriu nuoširdžiai padėkoti kiekvienam Dainų šventės dalyviui, organizatoriui, kolektyvų vadovams, tėveliams ir seneliams, diegiantiems Dainų šventės tradiciją ir perduodantiems ją iš kartos į kartą. Tegul Dainų šventė mums visiems būna pavyzdys ir įkvėpimo šaltinis. Tegul mūsų laukiantys geri įspūdžiai virsta gražiais atsiminimais ir tegul ateinančius ketverius metus skatina mus, viso pasaulio lietuvius, likti greta“, – sakė Prezidentas.

Prezidentas 13 val. Rotušės aikštėje taip pat lankysis Pasaulio lietuvių ir Lietuvos tautinių bendrijų dienos atidaryme. Liepos 6-ąją valstybės vadovas dalyvaus Dainų dienoje Vilniaus Vingio parke, kur kartu su viso pasaulio lietuviais giedos „Tautišką giesmę“.

Jubiliejinė šimtmečio Lietuvos dainų šventė vykta birželio 29 – liepos 6 dienomis. Jai skirta 14 renginių, kurie suburs 37 tūkst. atlikėjų. Šventėje tikimasi sulaukti net 9 tūkst. šokėjų ir apie 12 tūkst. dainininkų.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-06-30 12:17
Politika, Kultūra
pasidalinti
atgal