Prezidentas pasveikino Kanadą nacionalinės šventės proga

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino Kanados Generalinę Gubernatorę Mary May Simon ir šalies žmones 157-ųjų Kanados dienos metinių proga.

„Lietuva ir Kanada, jungiamos ilgamečių draugiškų ir abipuse pagarba grįstų dvišalių santykių, yra artimos sąjungininkės Šiaurės Atlanto sutarties organizacijoje. Džiaugiuosi, kad mus sieja bendras suvokimas apie saugumo grėsmes ir stiprus įsipareigojimas euroatlantinei saugumo bendruomenei bei jos stiprinimui“, – teigė Lietuvos vadovas.

Prezidentas dėkojo Kanadai už aktyvų indėlį į Baltijos regiono ir viso NATO rytinio flango saugumo stiprinimą. Pasak šalies vadovo, Kanados lyderystė vadovaujant NATO priešakinių pajėgų batalionui Latvijoje, svarus indėlis į NATO pajėgų integravimo vieneto Lietuvoje veiklą yra labai vertinami ir kylančių grėsmių akivaizdoje – būtini.

„Grėsmių ir iššūkių akivaizdoje mūsų vienybė puoselėjant ir apsaugant mums svarbias pamatines demokratines vertybes išlieka gyvybiškai svarbi. Nuosekli ir nenutrūkstama Kanados parama Ukrainai yra labai reikšminga. Tikiu, kad rasime naujų būdų telkti visą reikalingą pagalbą Ukrainai bei dėsime aktyvias pastangas padedant Ukrainai dar labiau įsitraukti į euroatlantinę saugumo bendruomenę“, – savo sveikinime rašė Lietuvos vadovas.

„Tvirtai tikiu, kad Lietuva ir Kanada turi dar daug galimybių plėsti politinius ir ekonominius tarpusavio ryšius, ypač gynybos, technologijų ir gyvybės mokslų srityse. Labai džiaugiuosi pernai Lietuvoje duris atvėrusia Kanados ambasada ir net neabejoju, kad ji jau reikšmingai prisideda prie dar glaudesnio dialogo tarp mūsų šalių vystymo“, – pabrėžiama Prezidento sveikinime.

Lietuvos vadovas Kanadai ir visiems jos gyventojams nacionalinės šventės proga palinkėjo visapusiškos gerovės ir įkvėpimo toliau puoselėjant savo šalies klestėjimą.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
2024-07-01 07:00