Golfo ambasadoriumi tapęs J. Jarutis: tai seniai nebėra snobų sportas

Šį savaitgalį golfo ir muzikos festivalį surengęs dainininkas Justinas Jarutis sako, kad jo tikslas – su šiuo sportu supažindinti kuo daugiau žmonių. Pats atlikėjas golfu susidomėjo prieš penkerius metus. Jis pabrėžia, kad užsikabintų prireikė vos vienos treniruotės.

Patiko nuo pirmos treniruotės

J. Jarutis pasakoja, kad su golfu susipažino visiškai atsitiktinai.

„Su šeima atostogaudami Šri Lankoje pravažiavome pro golfo lauką, kuris labai prastai atrodė. Kažkokiu būdu mus ten įleido, mes pabandėme pažaisti ir tuomet pagalvojome, kad būtų smagu šio žaidimo pasimokyti Lietuvoje. Vos ne kitą dieną grįžus iš atostogų man parašė vienas treneris ir pakvietė išbandyti golfo pamokas. Tereikėjo vienos pamokos, kad užsikabinčiau“, – pasakoja muzikantas.

Žinomas vyras teigia, kad viena iš šio sporto žavesio priežasčių – laikas gamtoje.

„Kai pradėjau žaisti golfą, aš pradėjau mėgti gamtą labiau nei miestą ir joje norėjau leisti kuo daugiau laiko. Be to, man patinka sportai, kuriuos yra sunku įvaldyti ir tobulai žaisti. Prieš tai buvau labai susidomėjęs banglenčių sportu, kuriame neįmanoma tapti genijumi. Su golfu man atrodo taip pat – jis yra labai sudėtingas, bet tuo pačiu juo galima ir mėgautis. Be to, šis sportas – labai universalus, jis tinka visiems. Na, galbūt nebent išskyrus tuos, kurie neturi kantrybės“, – šypsosi dainininkas.

Sparčiai populiarėja ir Lietuvoje

Justinas pastebi, kad golfas paskutiniu metu tampa vis populiaresnis ir Lietuvoje.

„Neslėpsiu, kažkiek įtakos tam turiu ir aš, taip pat ir mano bičiulis Paulius, su kuriuo turime „Tall&TallerGolf“ „Youtube“ kanalą. Neseniai iš savo trenerio išgirdau, kad keturi žmonės atėjo į treniruotę pažiūrėję mūsų vaizdo įrašus apie golfą“, – sako jis.

Nors golfas turi snobams skirto sporto etiketę, J. Jarutis sako, kad žmonių požiūris į golfą keičiasi.

„Snobų yra visuose sportuose. Ne išimtis ir golfas. Vis tik, pasakyčiau, kad dar daugiau čia yra labai fainų, jaunų žmonių, kurie supranta, kad golfas yra puikus laiko praleidimas. O dėl to, kad yra snobams skirtas sportas – tik sudarytas įspūdis, nes pasaulyje, pavyzdžiui, Anglijoje dar iki šiol yra tokių klubų, į kuriuos neįleidžia moterų. Tai  yra visiškas absurdas. Nors šis sportas buvo tapęs turtingųjų sportu, golfas jiems seniai nebepriklauso. Jis priklauso visiems. Ir, be to, jis nėra toks brangus, kaip galėtų atrodyti“, – sako dainininkas.

Nors Justinui sudominti golfu pavyko tikrai nemažai žmonių, artimuosius į šį sportą jam įtraukti sekasi šiek tiek sunkiau. Visgi, vyras atskleidė, kad širdies draugė Urtė golfo laukuose apsilanko vis dažniau.

„Mano draugė jau turi žalią kortelę – ji reikalinga Lietuvoje norint pradėti žaisti golfą laukuose. Kitų šeimos narių dar nelabai pavyko sudominti. Tiesa, po truputį į šį sportą įsitraukia ir mano dukra Adelė, labai dėl to džiaugiuosi“, – pasakoja žinomas vyras.

Golfo nepamiršta ir keliaudamas

Golfo J. Jarutis nepamiršta net keliaudamas. Kaip sako jis pats – 95 proc. jo išvykų į užsienį yra susijusios su golfu. Dažniausiai keliaujant jis vežasi savo golfo įrangą. Nebent skrisdamas žaisti neplanuoja, tačiau tokia proga netikėtai atsiranda. Tokiais atvejais Justinas lazdas nuomojasi. Kadangi golfo įranga nėra itin pigus pirkinys – keliaudamas Justinas apdraudžia ne tik save bei artimuosius, bet ir daiktus.

„Nors vagysčių kelionių metu kol kas nėra pasitaikę – keliaujant kalnuose draugei yra įvykusi trauma. Draudimas mus išgelbėjo, nes padėjo padengti visas gydymo išlaidas, kurių buvo tikrai nemažai. Pilną draudimą visuomet stengiuosi užsisakinėti ir nuomodamasis automobilius.

Beje, kai paskutinį kartą keliavome į Japoniją, atšaukė mūsų skrydžius iš Vilniaus, dėl to praleidome skrydį į Tokiją. Kadangi buvome apsidraudę šios išlaidos buvo pilnai kompensuotos. Taigi, draudimas yra tikrai ne kartą išgelbėjęs iš įvairiausių situacijų“, – teigia J. Jarutis.

Tai, kad kelionių draudimas atostogų metu itin reikalingas patvirtina ir draudimo technologijų bendrovės „Balcia Insurance SE“ filialo Lietuvoje rizikos vertinimo ir produktų departamento vadovas Andrius Dambrauskas. Anot jo, būtent vasarą, kuomet žmonės dažniau vyksta atostogauti, smarkiai išauga kelionių draudimo paklausa.

„Vasara – kelionių metas, todėl nenuostabu, kad gegužės-rugsėjo mėnesiais kelionių draudimo paklausa, lyginant su šaltesniuoju metų laikotarpiu, padidėja net 80 proc. Be to, 15 proc. auga ir registruojamų žalų skaičius. Įdomu tai, kad apie 20 proc. visų registruojamų kelionių draudžiamųjų įvykių sudaro žala patirta lietuvių itin pamėgtoje Turkijoje. Tad apsidraudę kur kas ramiau praleisite atostogas, o nutikus netikėtai situacijai, ją išspręsti padės visa draudikų komanda“, – sako jis.

Labiausiai sužavėję golfo laukai

Paklaustas, kuriuose pasaulio golfo laukuose Justinas patartų apsilankyti šio sporto gerbėjams, jis išskyrė kelias vietas.

„Golfą galima žaisti labai daug pasaulio vietų, bet ten, kur man yra tekę lankytis, labai patiko laukai, įsikūrę Marbelja regione, Ispanijoje. Ši kryptis – itin lengvai pasiekiama iš Lietuvos, nėra labai brangi. Tame krašte man viskas labai patiko – nuo maisto, vaizdų iki golfo laukų. O golfo laukai ten įkurti palei jūrą. Na, o didžiausią įspūdį palikę golfo laukai yra įsikūrę Kalifornijoje, Pebble paplūdimyje. Šie laukai tikrai patenka į geriausių pasaulio golfo laukų topus. Džiaugiuosi, kad man pavyko ten apsilankyti“, – pasakoja Justinas.

Pranešimą paskelbė: UAB "Publicum"
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
atgal