Prezidentas pasveikino JAV Nepriklausomybės dienos proga

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino Jungtinių Amerikos Valstijų Prezidentą Josephą R. Bideną ir visus JAV žmones 248-ųjų Jungtinių Amerikos Valstijų Nepriklausomybės dienos metinių proga.

„Jungtinės Amerikos Valstijos yra svarbiausia Lietuvos strateginė  sąjungininkė. Mūsų ryšys paremtas bendromis laisvės ir demokratijos vertybėmis, artimu ir tvirtu, ilgiau nei šimtmetį trunkančiu, dvišaliu saugumo, politiniu bei ekonominiu bendradarbiavimu ir glaudžiais žmogiškaisiais saitais. Šiuo itin įtemptu visam pasauliui laikotarpiu, kai nedemokratiniai režimai siekia paminti tarptautinius principus, turime išlikti ypač vieningi, kad apsaugotume tarptautinę tvarką, teisės viršenybę ir visas pamatines demokratines vertybes, kuriomis paremtas pažangiosios pasaulio bendruomenės gyvenimas. Lietuva dės visas pastangas stiprinant nepakeičiamus transatlantinius ryšius bei siekiant šio tikslo“, – rašoma Prezidento sveikinime.

Prezidentas pabrėžė vertinantis didžiulį JAV įsipareigojimą ir indėlį stiprinant Lietuvos saugumą, o nepertraukiamas JAV bataliono buvimas Lietuvoje yra išskirtinės svarbos. JAV ryžtas atgrasant Rusiją yra kertinis užtikrinant mūsų saugumą, o lyderystė remiant Ukrainą – gyvybiškai svarbi. Pasak Prezidento, Lietuva yra pasiryžusi ir toliau laikytis savo įsipareigojimų, didinti gynybos finansavimą ir tvirtai remti savo sąjungininkus.

Artėjant 75-mečio NATO viršūnių susitikimui Vašingtone, Lietuvos vadovas prisiminė Josepho R. Bideno vizitą Lietuvoje mūsų šaliai istorinio Aljanso viršūnių susitikimo Vilniuje metu. „Man buvo didelė garbė priimti Jus Lietuvoje – Jūsų vizitas, jo metu pasakyta įkvepianti kalba Lietuvos žmonėms tapo vienu ryškiausių praėjusių metų įvykių, patvirtinusių ir sustiprinusių visapusišką Lietuvos ir Jungtinių Amerikos Valstijų draugystę. Džiaugiuosi, kad netrukus vėl turėsiu galimybę susitikti su Jumis Vašingtone, kur, tikiu, priimsime ryžtingus ir visai transatlantinio saugumo bendruomenei svarbius sprendimus“, – teigė Prezidentas.

Nacionalinės šventės proga Lietuvos vadovas JAV Prezidentui ir visiems šalies gyventojams palinkėjo sėkmės ir stiprybės ir toliau nenuilstamai kurti visapusišką savo šalies gerovę.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-07-04 07:00
Tarptaut.santykiai
pasidalinti
atgal