Ministrė Pirmininkė sveikina Jungtines Amerikos Valstijas Nepriklausomybės dienos proga

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė Vyriausybės ir Lietuvos žmonių vardu pasveikino Jungtines Amerikos Valstijas liepos 4-ąją švenčiamos Nepriklausomybės dienos proga, linkėdama šaliai gerovės ir klestėjimo.

Nepriklausomybės diena, kuria švenčiama laisvė ir demokratija, primena apie Jungtines Amerikos Valstijas ir Lietuvą jungiančias nesenstančias vertybes, sakoma Ministrės Pirmininkės sveikinime, adresuotame JAV Viceprezidentei Kamalai Harris.

„Kaip NATO sąjungininkai, esame nuoseklūs savo nepajudinamu įsipareigojimu kolektyvinei gynybai ir laisvės, demokratijos ir žmogaus teisių principams. Šiandien mūsų partnerystė svarbesnė nei bet kada anksčiau, autoritariniams režimams mėginant palaužti laisvas demokratijas. Lietuva be galo vertina Jungtinių Valstijų karinį buvimą mūsų šalyje – kuo daugiau JAV Lietuvoje ir visame mūsų regione, tuo saugesnė yra transatlantinė bendruomenė“, – sakome Ministrės Pirmininkės sveikinime.

Vyriausybės vadovė taip pat išreiškė dėkingumą JAV už paramą Ukrainos kovai, ginantis nuo brutalios Rusijos karinės agresijos.

„Lietuviai gerai supranta laisvės kainą, savo istorijoje patyrę ir galiausiai įveikę priespaudą. Tvirtai tikime, kad turime remti Ukrainą, kad ir ko prireiktų pergalei. Ukraina nusipelnė ateities kiekvieno demokratinio aljanso gretose ir turime padaryti visa, kas mūsų galioje, kad tai taptų realybe kaip įmanoma greitai.

Žvelgdami į ateitį, tęskime glaudų Lietuvos ir JAV bendradarbiavimą, užtikrindami mūsų žmonių saugumą ir gerovę. Kartu galime kurti saugesnį ir demokratišką pasaulį ateities kartoms“, – priduriama sveikinimo laiške.

Pranešimą paskelbė: Spaudos tarnyba, Vyriausybės kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-07-04 07:27
Tarptaut.santykiai
pasidalinti
atgal