Festivaliai, kurių praleisti tiesiog negalima: rinkitės iš muzikos, gėlių, menų ar miesto renginių ir pajuskite magiją!

Ar kada susimąstėte, kiek nuostabių ir įvairiapusių festivalių vyksta Lietuvoje? Vienos rankos pirštų tikrai neužtektų visiems suskaičiuoti! Šią vasarą norintiems teks gerokai pasukti galvą renkantis, kur keliauti ir ką pamatyti, nes pasirinkimų yra begalė. Nuo muzikos iki meno, nuo maisto švenčių iki tradicinių amatų – kiekvienas ras kažką, kas širdžiai miela. Dalinamės keliomis išskirtinėmis rekomendacijomis, kad nepraleistumėte progos patirti dar daugiau šiltojo sezono stebuklų. Nepakartojami įspūdžiai laukia!

Gėlių, meno ir meilės festivalis

Norintiems pamatyti įspūdingą reginį, kuriame skleidžiasi ne tik gėlės, bet ir kultūra, nebereikia keliauti į garsiausius Europos gėlių parkus, tokius kaip Keukenhofo sodai Olandijoje ar Claude Monet sodai Prancūzijoje. Birželio 29 d., Pakruojo dvare, prasidėjo visą vasarą truksiantis gėlių meno ir meilės festivalis. 

15 hektarų teritorijoje atgims paslaptimis apipintas Viljamo Šekspyro „Vasarvidžio nakties sapno” pasaulis. Festivalio lankytojus apsups daugiau nei 300 rūšių žiedų bei tarp jų aidintys aktorių dialogai ir monologai. Be to, kaip žada festivalio organizatoriai, svečiams žadą atims įspūdingus triukus atliksiantys cirko artistai ir akrobatai. 

„Nuo mažiausio iki vyriausio lankytojo - kiekvienas suras, ką nuveikti festivalio metu. Tad kviečiame apsilankyti ir išgyventi unikalią patirtį”, – kviečia Pakruojo dvaras. 

Gėlių, meno ir meilės festivalis vyks nuo birželio 29 d. iki pat rugsėjo. Daugiau informacijos www.pakruojo-dvaras.lt

Granatos Live

Melomanai jau turėtų planuoti kelionę į Lietuvos etnografijos muziejų, kur liepos 26-28 d. vyks muzikos festivalis “Granatos Live”. Septyniose festivalio scenose pasirodys dešimtys atlikėjų - nuo populiariosios muzikos iki hip-hopo ir roko.

Šiemet muzikos gerbėjai turės galimybę išvysti tarptautines žvaigždes. Savo pasirodymus festivalyje surengs „Eurovizijos” dainų konkurso fanų širdis pavergęs suomis Käärijä, atlikėjas Elderbrook, grupės „The Kolors” bei „Klangkarussell”. 

Suklusti turėtų ir lietuviškos muzikos klausytojai, kadangi „Granatos Live” pasirodys Justinas Jarutis, Vaidas Baumila, grupės „ba.” ir kiti gerai pažįstami scenos vardai.

„Granatos Live” vyks liepos 26-28 dienomis. Bilietus platina kakava.lt 

Jaunas kaip Vilnius

Mėgstantiems miesto renginius irgi neteks nusivilti. Šiemet jau trečią kartą vyks nemokamas vienos dienos festivalis „Jaunas kaip Vilnius”. 

Ši muzikos šventė gimė prieš tris metus, o pernai, per 700-ąjį Vilniaus gimtadienį, sulaukė rekordinio lankytojų skaičiaus – net 70 000 vilniečių ir miesto svečių Vingio parko medžių apsuptyje klausėsi ryškiausių Lietuvos ir užsienio atlikėjų pasirodymų. 

Kaip teigia renginio organizatoriai, festivalis auga toliau, tad spalvingoje šių metų programoje – dar įspūdingesni koncertai, tarp kurių ir britų atlikėjos Rita Ora pasirodymas, netikėti svečiai ir daugybė veiklų, skirtų visai šeimai.

Festivalis „Jaunas kaip Vilnius” vyks liepos 25 d. Renginys nemokamas.

Dainų šventė

Išsiilgusiems tradicijų ši vasarą tikrai ypatinga. Į Lietuvos miestus sugrįžo šimtmetį mininti dainų šventė „Kad giria žaliuotų”.

Šventės rengėjai šiemet kviečia susitikti, dainuoti ir šokti: mūsų istoriją ir mūsų dabartį. Jubiliejinės Dainų šventės programoje siūloma atrasti reikšmingiausią žodį gyvybė – žmogaus ir kultūros, medžio ir paukščio, būtojo ir esamojo laiko. Kaip rašoma šventės programoje, šis žodis yra apie mus. Apie mus, kaip bendruomenę, kaip gentį. Apie mus, kurie esame Lietuva.

Dainų šventė startavo birželio 29 d. ir tęsis iki pat liepos 6 d.

Aludarių diena

Melomai, gurmanai ir jiems prijaučiantys sako, kad vasara be „Aludarių dienos” – ne vasara. Liepos 20 d. į Klaipėdą sugrįžta jau tradicija tapęs vienos dienos festivalis. Renginio organizatoriai žada, kad šiemet lankytojus stebins stogą nunešančiais mylimų muzikantų (ir ne tik) pasirodymais, gardžiausiu meniu, dėl kurio ir liežuvį praryt negaila ir iš kelio vedančiomis ekskursijomis po daryklą bei degustacijomis.

Aludarių diena Klaipėdoje - jau liepos 20 d. Bilietus platina kakava.lt

Tauragės menų festas

Vasarą nusprendusiems keliauti po Lietuvą siūlome apsilankyti Tauragę ir pasižvalgyti jos pilį. Paskutinį liepos savaitgalį čia vyks Menų festas. Jau tradiciniu tapęs renginys šiemet ir vėl kvečia pasiklausyti muzikos, pasižvalgyti po parodas ar sudalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse ar vykstančiose slemo varžybose. 

Šiemet festivalio scenoje pasirodys Free Finga, „Elnio Rago Miškas”, „tas”, „Kylą Vėjas!” ir gausybė kitų, gerai pažįstamų atlikėjų. Tiesa, kol kas organizatoriai dar nėra atskleidę visų pasirodysiančių vardų, tad intriga išlieka.

Menų festas vyks liepos 26-27 dienomis, Tauragės pilyje. Renginys nemokamas.

Jūros šventė

Keliaujantys į pajūrį irgi turės ką nuveikti. Paskutinį liepos savaitgalį Klaipėdos miesto gyventojus ir svečius priims 90-metį mininti Jūros šventė. Nuo pat 1934-ųjų ji laikoma galingu jūrinės kultūros sklaidos įrankiu. Jūrinei kultūrai nuo pirmosios savo gimimo dienos dedikuotas renginys, kasmet garbingai saugo devynis dešimtmečius skaičiuojančias tradicijas ir programos elementus, atliepiančius šventės misiją – prie jūros pakviesti visą Lietuvą.

90-oji Jūros šventė vyks liepos 26-28 dienomis. Renginys nemokamas. 

Mėnuo Juodaragis

Ten, kur pateka Mėnuo Juodaragis, susitinka visos gentys. Festivalio gerbėjams puikiai pažįstama pasitikimo kalba šiemet bus ištarta paskutinį kartą. Paskutiniam susitikimui Dūburio ežero saloje kvies XXIV kartą vyksiantis Mėnuo Juodaragis. 

Renginio organizatorių teigimu, tai bus baigiamasis ciklo festivalis, todėl lankytojai kviečiami dar kartą susitikti magiškoje tikrovėje ir deramai atšvęsti! Ilgą istoriją menančio „Mėnesio Juodaragio” svečių laukia išskirtiniai Lietuvos ir užsienio kolektyvų pasirodymai bei unikali kultūrinė programa. Keturias dienas ir naktis nuostabios gamtos apsuptyje muzika skleisis keletoje festivalio scenų.

„Mėnuo Juodaragis” vyks rugpjūčio 22-25 dienomis. Bilietus įsigyti galite https://mjr.lt/bilietai/

Pranešimą paskelbė: VšĮ We love Lithuania
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
atgal