Premjerė pasveikino Europos socialinei chartijai dedikuotos konferencijos dalyvius

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė pasveikino Vilniuje prasidėjusią aukšto lygio konferenciją Europos socialinės chartijos tema – vieną svarbiausių Lietuvos pirmininkavimo Europos Tarybos (ET) Ministrų komitetui renginių.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos kartu su ET ir Užsienio reikalų ministerija organizuojamoje konferencijoje premjerė atkreipė dėmesį: gyvename žemyne, kuriame tebevyrauja laisvė, demokratija ir teisės viršenybė, ir nereikia dairytis toli, kad pamatytume nepavydėtiną realybę be jų. 

„Tačiau neturime pakliūti į naivumo spąstus, manydami, kad svarbiausi Europos pasiekimai išliks saugūs be mūsų nuoširdžių pastangų juos ginti“, – pabrėžė Ministrė Pirmininkė.

Pirmininkaudama ET, Lietuva dės nuoširdžias pastangas saugodama Chartijos idealus ir kartu su kitomis organizacijos narėmis siekdama svarbiausių jos tikslų bei pirmininkavimo prioritetų įgyvendinimo.

„Europos socialinė chartija susideda iš principų ir siekių, kurie apibūdina mus kaip europiečius ir kaip demokratijas. Chartija yra kelrodis, kaip pasiekti didesnį socialinį teisingumą, įtrauktį, gerovę ir pažangą. Tačiau tai neįmanoma be taikos, saugumo ir laisvės. Nes visada, kai taiki tvarka subyra, dėmesys neišvengiamai nukreipiamas į egzistencines grėsmes, o nukenčia labiausiai pažeidžiami ir silpniausi.

Rusijos neišprovokuotas, nepateisinamas, brutalus karas prieš Ukrainą primena, kad laisvė – ir visa, kas joje žydi – nėra savaiminė duotybė. Ir šiandien padėdami Ukrainai ginti jos laisvę, mes giname savąją. Mes giname Europos socialinės chartijos vertybes“, – sakė Vyriausybės vadovė.

Pirmą kartą Baltijos valstybėse vykstančioje konferencijoje dalyvauja Europos socialinės politikos lyderiai, parlamentarai, tarptautinių organizacijų, socialinių partnerių, pilietinės visuomenės ir akademinės bendruomenės atstovai – per 250  dalyvių, kurie tarsis, kaip paspartinti valstybių narių įsipareigojimų pagal Europos socialinę chartiją įgyvendinimą bei pasirašys juos akcentuojančią politinę deklaraciją.

Išsamiau apie konferenciją – nuorodoje.

Pranešimą paskelbė: Spaudos tarnyba, Vyriausybės kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-07-04 10:59
Tarptaut.santykiai, Socialinė sauga
pasidalinti
atgal