Prezidentas 76 kariūnams suteikė pirmąjį karininko – leitenanto – laipsnį

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos absolventams suteikė pirmąjį karininko – leitenanto – laipsnį. S. Daukanto aikštėje vykusioje iškilmingoje ceremonijoje Tėvynei prisiekė 76 ką tik studijas akademijoje pabaigę kariūnai.

„Ištikimai tarnauti Lietuvos valstybei ir ją ginti negailint jėgų bei gyvybės – kilniausias pasižadėjimas, –  sveikindamas karininkus pabrėžė šalies vadovas. – Valstybės ir jos piliečių saugumas visada buvo aukščiausias gėris – pagrindas taikiai visuomenės raidai, ekonomikos augimui ir gerovės sklaidai.“

Pasak Prezidento, dabartinis Lietuvos saugumas nėra savaime suprantamas dalykas. Jį užtikrinti ir palaikyti galime tik bendromis visų mūsų – valstybės institucijų, verslo įmonių, nevyriausybinių organizacijų ir aktyvių piliečių – pastangomis. Tačiau svarbiausią naštą neša valstybės gynybai dieną naktį pasirengusi Lietuvos kariuomenė, vadovaujama profesionalios karininkijos.

„Pirmąjį Lietuvos karininko laipsnį gavote nelengvu mūsų šaliai ir visai Europai metu. Tuo metu, kai kaimynystėje valstybė agresorė beatodairiškai mindo tarptautinę teisę, Jums tenka užduotis tvirtai stovėti Tėvynės sargyboje. Vadovauti Lietuvos kariams ir rodyti jiems pavyzdį. Užtikrinti, kad visi Lietuvos piliečiai būtų pasirengę ginti savo šalį“, – akademijos absolventams kalbėjo šalies vadovas.

Tai yra jau 31-oji Lietuvos karo akademijos absolventų laida. 61 vaikinas ir 15 merginų prisiekė ištikimai tarnauti Lietuvos valstybei, negailėdami jėgų ir gyvybės ginti Tėvynę, jos laisvę ir nepriklausomybę.

Prezidentas jauniesiems karininkams palinkėjo, kad garbės, pareigos ir atsakomybės jausmas lydėtų visą tarnybos laikotarpį – ir ilgiau. „Visomis jėgomis stiprinkite mūsų šalies gynybos pamatus. Kartu su sąjungininkais dirbkite, kad saugesnė būtų ne tik Lietuva, bet ir visas laisvės ir demokratijos pasaulis!“ – sakė Prezidentas.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-07-04 13:57
Krašto apsauga, saugumas
pasidalinti
atgal