Prezidentas susitiko su JAV Kongreso nariais

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį susitiko su Jungtinių Amerikos Valstijų Kongreso narių delegacija. Šalies vadovas su JAV kongresmenais aptarė transatlantinį bendradarbiavimą, saugumo ir paramos Ukrainai klausimus, pasirengimą NATO viršūnių susitikimui Vašingtone. 

Prezidentas pokalbio metu akcentavo JAV ir Europos bendradarbiavimo svarbą užtikrinant taiką ir demokratiją pasaulyje. Šalies vadovas teigė, kad nepertraukiamas JAV karinis buvimas Baltijos šalyse yra itin svarbus Rusijos atgrasymo veiksnys, todėl būtina išlaikyti jo tęstinumą. Prezidentas  paminėjo, kad Lietuva aktyviai didina investicijas į gynybą – jau šiemet jos pasiekė 3,02 proc. šalies BVP, o ateityje augs.

G. Nausėda pokalbyje su JAV Kongreso nariais pabrėžė, kad bendros JAV ir Europos pastangos remti Ukrainą ir padėti jai pasiekti pergalę prieš agresorių yra gyvybiškai svarbios.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-07-05 13:45
Tarptaut.santykiai, Politika
pasidalinti
atgal