Liudo Mikalausko organizuojamas festivalis kviečia lankytojus iš visos Lietuvos

Ateinančią savaitę lankytojus iš Tauragės ir visos Lietuvos sveikins jau XIV tarptautinis Tauragės muzikos festivalis. Garsaus kraštiečio, renginių organizatoriaus bei Tauragės garbės piliečio Liudo Mikalausko su žmona Sigita Mikalauskiene organizuojamas renginių ciklas jau atrado savo vietą muzikos mylėtojų širdyse ir kasmet sutraukia gausų žiūrovų būrį. Anot organizatorių, šiais metais taipogi netrūks staigmenų, jubiliejų bei visų mylimų atlikėjų.

„Kasmet stengiamės pateikti festivalio programą, kuri būtų ne tik įvairiapusė, bet ir įdomi klausytojui, dovanojanti naujas patirtis, edukuojanti, įtraukianti nuo pirmų akordų, visuomet stengiamės į programą įtraukti ir lietuviškų kūrinių.“ – mintimis dalinosi festivalio meno vadovas Liudas Mikalauskas. „Todėl šių metų festivalio programoje rasime net kelis iškilius menininkus, mininčius savo kūrybinės veiklos sukaktis – Edgarą Montvidą, kuris mini 25-erius metus scenoje bei legendinį maestro Giedrių Kuprevičių, kurio jubiliejiniame vakare išgirsime Lietuvoje itin retai girdimas „Katakombų mišias“, taip pat pirmoje koncerto dalyje išgirsime maestro kūrybos perlus, bus tikrai ypatingas vakaras. Kituose koncertuose sulauksime svečių iš Kubos – a cappela ansamblio Vocal Sampling, kurie be Tauragės pasirodys Lietuvoje tik Pažaislio bei Kristupo muzikos festivaliuose. Taip pat skambės Tango genijaus A. Piazzolla muzika, operos primarijų iš Latvijos koncertas, Stasio Povilaičio kūrinių programos premjera. Kiekvienas atras dominantį koncertą, o gal net ir aplankys juos visus.“ – į festivalio renginius kvietė L. Mikalauskas.

Keturioliktasis tarptautinis Tauragės muzikos festivalis lankytojus į atidarymo koncertą pakvies jau liepos 9 dieną Tauragės Pilies kiemelyje, kuriame ir vyks didžioji dauguma festivalio renginių. Skambės tango karaliumi tituluojamo vieno garsiausių Pietų Amerikos argentiniečių kompozitorių Astor Piazzolla muzika. Viena ryškiausių Lietuvos operos solisčių Ieva Prudnikovaitė ir ansamblis „4 Tango“ pakvies į temperamentingą, netikėtumų kupiną muzikinį pasimatymą, kuris vienam vakarui nukels į aistra, skambiais ritmais ir karščiu alsuojančią Lotynų Ameriką. Antrajame festivalio koncerte liepos 23 dieną svečiuosis tenorų trio su Latvijos nacionalinės operos primarijumi Raimonds Bramanis priešaky. Įdomu tai, kad pirmasis jų koncertas įvyko taipogi Lietuvoje. Koncerto metu išgirsime populiarių operų arijas, visiems gerai pažįstamas neapolietiškas dainas, kurių atlikimui naujų spalvų pridės trimitas. Žinoma, neapsieisime ir be muzikinių siurprizų – R. Paulo ir A. Raudonikio dainų.  Rugpjūčio 9 dieną sveikinsis a cappella sensacija iš Kubos „Vocal sampling“! Gaivūs ir gundantys, kaip skaidrus paplūdimių vanduo, melodingi ir ritmiški, kaip vėjelis palmių viršūnėse. Tai – 6 dainininkai, kurių venomis teka salsa, todėl žiūrovams tikra pietietiška fiesta garantuota.

Festivalis perkops į antrąją pusę su įsimintinu koncertu, kuriuo Edgaras Montvidas minės 25-erius metus scenoje. Edgaras Montvidas – puikiai žinomas vardas operos elito pasaulyje, solistas sukūrė daugiau nei 40 vaidmenų, kuriuos atliko Anglijos nacionaliniame, Londono Karališkame „Covent Garden“, Olandijos nacionaliniame, Ženevos, Frankfurto, Liono, Paryžiaus, Briuselio, Strasbūro, Sinsinačio, Santa Fė (JAV) ir kituose operos teatruose. Šalia operos pastatymų, dainininkas aktyviai koncertuoja su žymiausiais Europos, JAV ir Japonijos simfoniniais orkestrais prestižinėse koncertų salėse visame pasaulyje, džiugu, jog šis iškilus operos solistas užsuks dalintis savo talentu ir į Tauragę. Tradicinis Tauragės festivalio naktinis Bangos piknikas vyks rugpjūčio 28 dieną, čia 20:30 val. Tauragės Jūros parke įvyks naujos koncertinės programos pagal Stasio Povilaičio dainas premjera! Stasį Povilaitį mylėjo ir tebemyli visa Lietuva ir norint šiltai prisiminti nuostabų žmogų ir didį artistą, parengtas jo dainų reviu. Programoje pačios gražiausios Maestro dainuotos dainos ir pasakojimai apie išskirtinę asmenybę, visuomet elegantišką ir pasitempusį, tikrą scenos džentelmeną – Stasį Povilaitį. Premjerą pristatys festivalio meno vadovas Liudas Mikalauskas, Egidijus Bavikinas ir pučiamųjų sekstetas „Brass bravo“. Festivalio baigiamieji akordai nuskambės rugsėjo 13 d. 19 val. Tauragės kultūros centre Šiemet iškilų 80 metų jubiliejų pasitinka vienas produktyviausių ir žinomiausių Lietuvos kompozitorių, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Giedrius Kuprevičius. Šis  kūrėjas – itin įvairiapusė asmenybė: kompozitorius, pedagogas, eseistas. Kūrybinėje kompozitoriaus biografijoje yra buvę nemažai įdomių posūkių: devintajame praeito amžiaus dešimtmetyje gyvavo jo įkurta Kauno muzikinio teatro elektroninės muzikos grupė „Argo“, ilgus metus grojęs Kauno karilionu jis buvo paskirtas vyriausiuoju Kauno miesto varpininku. Kompozitoriaus plunksnai priklauso vienas populiariausių Lietuvoje miuziklų „Ugnies medžioklė su varovais“, o šio miuziklo daina „Kregždutės“ tapo vienu populiariausių kūrinių Lietuvoje. Festivalio uždarymo koncerte skambės retai Lietuvoje atliekamos G. Kuprevičiaus „Katakombų mišios“, beje, jos skambės tokia pat sudėtimi, kaip skambėjo tik sukurtos – lygiai prieš 30 metų 1994-aisiais Kaune.

                      „Džiaugiamės, jog, dėl Lietuvos kultūros tarybos bei Tauragės rajono savivaldybės skiriamo finansavimo, jau keturiolika metų mums pavyksta išlaikyti nekomercinę bilietų kainą, ir taip padaryti Tauragės muzikos festivalio renginius prieinamus visiems norintiems, nepriklausomai nuo socialinės padėties. Manau, jog šis aspektas, drauge su įvairia, kruopščiai atrinkta festivalio programa ir yra mūsų sėkmės paslaptis. Kasmet sutinkame žiūrovų, atkeliaujančių net iš Vilniaus ar Kauno, jau nekalbant apie Žemaitijos, Mažosios Lietuvos gyventojus“ – džiaugėsi viena iš festivalio organizatorių Sigita Mikalauskienė.

                           Tarptautinį Tauragės muzikos festivalį organizuoja viešoji įstaiga „Liudo Mikalausko koncertai “. Bilietus platina Paysera tickets, Tauragės kultūros centras bei juos galima įsigyti 1 val. prieš renginį, koncerto vietoje. Daugiau informacijos apie renginius rasite interneto svetainėje www.lmkoncertai.lt

Pranešimą paskelbė: VšĮ Liudo Mikalausko koncertai
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
atgal