VDU profesoriui Vytautui Levandauskui – garbus apdovanojimas iš LR Prezidento

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda Liepos 6-osios – Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) ir Tautiškos giesmės dienos proga už nuopelnus Lietuvos Respublikai ir už jos vardo garsinimą pasaulyje valstybės ordinais ir medaliais apdovanojo Lietuvos ir užsienio valstybių piliečius. Tarp apdovanotojų – Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Menų fakulteto profesorius, architektūros istorikas, menotyrininkas habil. dr. Vytautas Levandauskas.

Už ilgamečius aukščiausio mokslinio lygio architektūros tyrimus, išskirtinį indėlį kuriant ir plėtojant unikalias integruotos menotyros studijas ir naujos mokslininkų kartos rengimą prof. V. Levandauskas apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžiumi.

„Toks garbus apdovanojimas parodo, kad iš tiesų dirbi ne veltui, o tavo atliekami tyrimai ir darbai, išleistos knygos yra svarbūs ir reikalingi valstybei bei jos žmonėms”, – kalbėjo prof. V. Levandauskas.

Prof. V. Levandauskas Vytauto Didžiojo universitete dirba nuo 1991 m. 1997 – 2000 m. – VDU Menų fakulteto Menotyros katedros vedėjas, 2000 – 2002 m. ir 2008 – 2010 m. – Menų fakulteto dekanas. 2005 – 2015 m. – periodinio mokslo leidinio „Meno istorija ir kritika“ vyriausiasis redaktorius ir redakcinės kolegijos pirmininkas. 2015 m. profesorius apdovanotas Lietuvos mokslo premija, 2023 m. – Kauno miesto mokslo premija.

Su bendraautoriais arba vienas parašė fundamentalių architektūros istorijos veikalų, monografijų, knygų. Moksliniuose, enciklopediniuose ir periodiniuose leidiniuose paskelbė daugiau kaip 200 straipsnių architektūros istorijos, paveldosaugos ir kitais klausimais.

Iš viso Valstybės dienos proga apdovanojimai įteikti 63 mokslo ir švietimo, kultūros atstovams, Lietuvai nusipelniusiems visuomeninių ir pilietiškumo iniciatyvų puoselėtojams, ambasadoriams, valstybės pareigūnams.

Pranešimą paskelbė: Vytauto Didžiojo universitetas
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
atgal