Prezidentas jubiliejinėje Dainų šventėje: „Iš darnaus skirtingų balsų choro kyla mūsų nenugalima stiprybė“

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda ir pirmoji ponia Diana Nausėdienė dalyvavo jubiliejinės Lietuvos dainų šventės „Kad giria žaliuotų“ finaliniame Dainų dienos koncerte. Šalies vadovas su viso pasaulio lietuviais Vilniaus Vingio parke giedojo „Tautišką giesmę“.

Savo kalboje šalies vadovas pabrėžė, kad šioje didingoje Dainų šventės istorijoje subrendome,  susitelkėme į darnų skirtingų balsų chorą ir iš šios bendrystės kyla mūsų nenugalima stiprybė. O šioje stiprybėje – mūsų ateitis.

„Šiandien mes visi – tūkstančiai dainuojančių Lietuvos žmonių – tvirtai remiamės į savo tapatybę. Švenčiame bendrą istoriją ir brangų protėvių palikimą. Džiaukimės šia akimirka, dalinkimės šviesa su greta esančiu. Mėgaukimės ir mintimis bei balsais aukštyn kelkime Lietuvą – gražių, kilnių ir drąsių žmonių šalį“, – sakė Prezidentas.

Pasak Lietuvos vadovo, šią dieną pradėjome vieningai ir garsiai visame pasaulyje skambančia Tautiška giesme. „Ir ateinantiems šimtui metų taip gražiai stiebkimės, įsiklausydami į žodžius dainų, kurias šiandien visi kartu atliksime“, –  sakė Prezidentas lietuviams visame pasaulyje.

Šalies vadovas linkėjo ir toliau branginti, puoselėti ir ateities kartoms perduoti Tėvynės meilę.

Prezidentas yra Lietuvos dainų šventės globėjas.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-07-06 23:18
Politika, Kultūra
pasidalinti
atgal