Šalies vadovas kviečia pajusti Japonijos dvasią Prezidento rūmuose

Valstybės vadovas Gitanas Nausėda sekmadienį Prezidento rūmuose atidarė liepos 7-8 dienomis veiksiančią 21-ąją Tarptautinę bonsų parodą. Šalies vadovas yra šios parodos globėjas.

Savo kalboje Prezidentas pabrėžė, kad ši bonsai medelių paroda yra galimybė pajusti grožį, kuris reikalauja daug atidos, kruopštumo ir meilės.

„Smagu, kad ši paroda atidaroma Prezidento rūmuose. Vienas iš mano tikslų buvo atverti Prezidentūrą visuomenei ir padaryti ją prieinamą visiems. Šiomis dienomis visi apsilankiusieji Prezidentūroje galės pamatyti kokių nuostabių dalykų gali sukurti žmogaus ranka, o dar svarbiau – širdis“, – susirinkusiems parodos atidaryme sakė šalies vadovas.

Prezidentas dėkojo visiems parodos organizatoriams ir dalyviams bei kvietė miestiečius ir sostinės svečius pajusti Japonijos dvasią Prezidentūroje.   

Tarptautinėje parodoje bus galima stebėti geriausių bonsų meistrų pasaulyje rodomus praktinius mokymus, kaip yra formuojami šie medeliai. Pirmą kartą parodoje bus galima išvysti „Niwaki“ (sodo bonsų) demontraciją, dalyvauti arbatos gėrimo ceremonijoje, išmokti savo vardą rašyti japoniška kaligrafija.

Parodoje, kurioje dalyvaus bonsų meistrai iš Lietuvos, Italijos, Lenkijos ir Čekijos, bus pristatyta apie 80 medelių.

Liepos 7 dieną paroda veiks nuo 10 iki 19 val., liepos 8 dieną parodą bus galima aplankyti nuo 9 iki 18 val. Visą parodos programą galite rasti čia.

Bonsų menas apjungia gamtos pažinimą bei estetikos ir grožio pajautimą. Pats bonso formavimo procesas yra tarsi miniatiūrinės skulptūros kūrimas, reikalaujantis specifinių žinių, laiko ir proporcijų bei kompozicijos pajautimo.

Įėjimas į parodą pro vartus nuo Vilniaus universiteto pusės.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-07-07 13:04
Politika, Laisvalaikis, pramogos
pasidalinti
atgal