„Women Go Tech“ į Lietuvą parveža prestižinį apdovanojimą

Organizacija „Women Go Tech“ iš Briuselyje vykusių prestižinių Europos skaitmeninių įgūdžių apdovanojimų 2024 parsiveža nugalėtojos apdovanojimą kategorijoje „Moterų įgalinimas IRT sektoriuje”.

2016 m. Europos Komisijos įsteigti apdovanojimai įvertina ir pagerbia skaitmeninius įgūdžius skatinančius projektus ir organizacijas Europoje. Tarp praėjusių metų apdovanojimų laureatų - technologijų milžinės Google, Liuksemburgo Darbo ir Užimtumo ministerijios, ir Norvegijos Raudonojo Kryžiaus organizuoti projektai.

Šiemet sulaukta 267 paraiškų iš kurių nominuoti 25 finalininkai. Iki šiol jokia Lietuvos organizacija nėra laimėjusi šio apdovanojimo.

„Šis įvertinimas – tai didžiulis pasiekimas visai Lietuvos verslo ekosistemai, kurie nuo organizacijos pradžios, aktyviai bei nuosekliai remia iniciatyvą savo ekspertinėmis žiniomis, mentorių pritraukimu ir palaikymu. Europoje esame pavyzdys kaip įtraukti moteris į technologijų sektorių ir jame jas išlaikyti.

Su tokiu palaikymu „Women Go Tech“ ir toliau planuoja plėsti savo veiklą regioniniu mastu. Šiemet gavome tęstinę 500 000 USD paramą iš filantropinės organizacijos Google.org, kurią skirsime apmokyti 20 000 moterų Vidurio ir Rytų Europos šalyse naudotis dirbtinio intelekto įrankiais", – kalba „Women Go Tech“ vadovė Jarūnė Preikšaitė.

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė džiaugiasi, kad organizacija jau ne vienerius metus kuria pokyčius ir garsina Lietuvos vardą: „Europoje jau esame pavyzdys, kaip įtraukti moteris į perspektyvų technologijų sektorių. Moterų lyderystė bei įsitraukimas tokiose srityse kaip dirbtinio intelekto sprendimų kūrimas ar kibernetinis saugumas svariai prisideda prie šalies technologijų sektoriaus augimo. Tad noriu padėkoti „Women Go Tech” komandai, kad jau daug metų kuria pokytį ir garsina Lietuvos, kaip technologijų lyderės, vardą visame pasaulyje“. 

„Women Go Tech“ savo kategorijoje buvo nominuota kartu su dar keturiomis organizacijomis iš Portugalijos, Čekijos, Italijos ir Belgijos. Projektai buvo vertinami pagal jų apčiuopiamą poveikį, veiklos apimtį, taikomus metodus, žinomumą, tvarumą, taikomus įvairovės ir lygybės principus.

Nuo įkūrimo 2016 m., „Women Go Tech“ siekia mažinti lyčių atskirtį informacinių ryšių ir technologijų sektoriuje ir padėti moterims į jį persikvalifikuoti. Iki šiol organizacijos programose dalyvavo daugiau nei 19 000 moterų iš Lietuvos ir kitų Vidurio ir Rytų Europos šalių. 700 mentorystės programoje dalyvavusių moterų sėkmingai persikvalifikavo į technologijų sritį – tai yra net 64% visų dalyvių. Nuo karo Ukrainoje nukentėjusioms moterims „Women Go Tech“ programos yra nemokamos. Iki šiol jose dalyvavo daugiau nei 900 ukrainiečių.

„Women Go Tech“ taip pat yra remiama didžiųjų Lietuvos įmonių, įskaitant Luminor, Nord Security, Oxylabs, Visma, Hostinger, SEB, Adform, Telia, Revel, Accenture ir Infare.

Pranešimą paskelbė: Všį Talentai technologijoms, organizacija Women Go Tech
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
atgal