Startavo „Evernord“ fondas – orientuojamasi į aktyvėjančią įmonių obligacijų rinką

„Evernord“ grupės turto valdymo bendrovė „Evernord Asset Management“ pradėjo platinti naują atviro tipo informuotiems investuotojams skirtą fondą „Evernord Bond Fund“, kuris atvers investuotojams naują investicijų diversifikavimo galimybę bei išnaudoti aktyvėjančios Baltijos įmonių obligacijų rinkos potencialą.  Taip pat dalis investicijų diversifikavimo tikslu bus nukreipiamos ir į Skandinavijos bei kitas rinkas.

„Pastarieji dveji metai buvo išskirtiniai tuo, kad sparčiai augo palūkanos, Europos centriniam bankui siekiant stabdyti infliaciją. Dabar infliacijos tempai ženkliai atslūgo, ECB jau mažina palūkanas. Mūsų įsitikinimu, tai yra gera proga fiksuoti aukštas palūkanas ilgesniam laikotarpiui, kadangi kai kuriais atvejais obligacijų pelningumas yra artimas akcijų rinkos grąžai, bet su mažesne rizika. Esame gerai susipažinę ir išanalizavę Baltijos emitentus ir sekame jų rezultatus bei naujas emisijas. Tikimės, kad investuotojams bus naudinga ši mūsų patirtis bei įdirbis“, - fondo idėją paaiškina „Evernord Bond Fund“ valdytojas ir „Evernord Asset Management“ direktorius Gintaras Rutkauskas. 

„Evernord Bond Fund“ siekiama metinė grąža atspindės patrauklią obligacijų rinkos grąžą  su plačia diversifikacija, nes fondą sudarys 30-50 skirtingų leidėjų investavimo pozicijų, taip sumažinant riziką investuotojams. Tai pirmas tokio tipo fondas Lietuvoje, kuomet investavimo laikotarpis yra ribotos trukmės – jis planuojamas 1,5 metų nuo platinimo pradžios. Pasibaigus investavimo laikotarpiui, kas ketvirtį bus išperkama dalis fondo vienetų ir išmokami dividendai. Po 5 metų nuo platinimo pradžios išmokama likusi suma.

Fondo steigėjai atkreipia dėmesį, kad Baltijos šalyse auga įmonių skaičius, kurios pritraukia kapitalą išleisdamos privačias ir viešas obligacijų emisijas. Obligacijų rinkoje šiuo metu dalyvauja virš 50 skirtingų emitentų ir jų skaičius didėja. Dominuojantys sektoriai – energetika, finansai, nekilnojamasis turtas, tačiau juos papildo ir kitų sektorių – mažmeninės prekybos, žemės ūkio, komunalinių paslaugų – emitentai.

„Evernord Bond Fund“ valdytojai stebi ir Skandinavijos obligacijų rinką, kuri viršija 300 mlrd. Eur. Palankias perspektyvas fondo investicijoms Skandinavijos šalyse brėžia ilgametis „Evernord“ grupės bendradarbiavimas su partneriu Suomijos „Evli“ banku ir kitais Skandinavijos bankais.

Dalį grąžos fondas tikisi uždirbti iš obligacijų, išleistų už Baltijos šalių regiono ribų, šios obligacijos, planuojama, sudarys iki 25 proc. viso portfelio.

„Evernord Asset Management“ taip pat valdo keturis nekilnojamojo turto fondus, veikiančius Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Ispanijoje.

Apie „Evernord“

Šiuo metu „Evernord“ grupė valdo daugiau nei 250 mln. EUR klientų turto. „Evernord Asset Management“ taip pat valdo keturis nekilnojamojo turto fondus, veikiančius Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Ispanijoje. Licenciją valdyti informuotiesiems investuotojams skirtus kolektyvinio investavimo subjektus Lietuvos bankas bendrovei suteikė 2017-aisiais.

Pranešimą paskelbė: Fcomm, UAB
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-07-09 08:43
Verslas, ekonomika, finansai, Kiti pranešimai
pasidalinti
atgal