Senjorai kviečiami įveikti vasarišką kaitrą su specialistų pagalba

Nuo liepos 6 dienos Lietuvos Raudonasis Kryžius kartu su „Eurovaistine” 16-koje Lietuvos miestų vykdys iniciatyvą, kurios metu edukuos senjorus, kaip apsisaugoti nuo didelės vasariškos kaitros, perkaitimo, šilumos ir saulės smūgių bei kaip elgtis, jei karščio keliamų pavojų išvengti visgi nepavyksta. Edukacijas ves „Eurovaistinės“ vaistininkai, LRK savanoriai, visuomenės sveikatos biuro atstovai, higienos instituto atstovai, gydytojai ir kiti specialistai, išmanantys ir galintys pakonsultuoti karščio prevencijos klausimais. 

Karščiai ypatingai pavojingi senjorams

Sustiprėjus vasaros karščiams, padidėja perkaitimo, šilumos smūgio ir saulės smūgio rizika, ypač vyresnio amžiaus žmonėms. Norint juos apsaugoti nuo gresiančio kaitros pavojaus, LRK ir „Eurovaistinės“ iniciatyvoje ekspertai senjorams pateiks praktinių patarimų, kaip neperkaisti, kaip atpažinti su karščiu susijusių sveikatos negalavimų simptomus bei kokių atitinkamų veiksmų reikėtų imtis, kai dėl didelės kaitros sveikata sustreikuoja.

„Mūsų tikslas yra užtikrinti, kad kuo daugiau vyresnio amžiaus gyventojų būtų kiek įmanoma geriau pasirengę susidoroti su didžiulio karščio keliamais iššūkiais sveikatai. Vasaros Lietuvoje kasmet darosi vis kaitresnės, o vyresnio amžiaus žmonės įprastai karštį toleruoja sunkiau. Suteikdami reikalingas žinias ir priemones, kaip kovoti su didele kaitra, galime padėti vyresniems žmonėms išvengti su karščiu susijusių sveikatos problemų ir patarti, kaip geriau funkcionuoti ir užsiimti veiklomis, kai temperatūros stulpeliai pasiekia tokią kaitrą, prie kurios mes, lietuviai, dar nesame įpratę“, – sako Lietuvos Raudonojo Kryžiaus atstovė Milda Vibrantytė.

Senjorai turės galimybę konsultuotis su specialistais

Vykdomoje iniciatyvoje kviečiami dalyvauti visi norintys senjorai. Užsiėmimuose dalyviai turės galimybę užduoti klausimus ir gauti asmeninius patarimus tiesiai iš ekspertų. Be to, bus išdalinta informacinė medžiaga, kad senjorai turėtų prieigą prie jiems reikalingos informacijos ir edukacijai pasibaigus.

„Karšti orai yra išbandymas kiekvienam, o ypatingai senjorams. Kaskart prasidėjus vasaros karščiams vaistinėse sulaukiame daugiau vyresnio amžiaus žmonių, besiskundžiančių bendru silpnumu, galvos skausmais ar sutrikusiu kraujospūdžiu. Kone kasdien vaistinėse konsultuojame senjorus, kaip pasirūpinti savo sveikata per karščius, atpažinti perkaitimo simptomus, bei padėti sau arba kitam žmogui perkaitus. Todėl džiaugiamės, kad šią vasarą kartu su Lietuvos Raudonuoju Kryžiumi galėsime suburti platų senjorų ratą bei padėti jiems jaustis geriau“, – pasakoja „Eurovaistinės“ vaistininkė Jelena Deksnienė.

Daugiau informacijos apie edukacinių užsiėmimų datas ir vietas rasti galima čia: https://redcross.lt/naujienos-ir-renginiai/karscio-prevencijos-akcija-senjorams/

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-07-09 08:31
Švietimas ir mokslas, Sveikata, grožis
pasidalinti
atgal