Pradėtos naujo „Alwark“ biuro statybos Vilniaus rajone: į naujas patalpas investuos virš 7 mln. eurų

Krovos, sandėliavimo, uostų, oro uostų bei komunalinės technikos paslaugas teikianti bendrovė „Alwark“ planuoja persikelti į modernų biurą Kleivinėje, Vilniaus rajone. Bendrovė sudarė strateginę ilgalaikės nuomos sutartį su „Prosperus Asset Management“ valdomu investiciniu fondu „PREF IV“, kuris pagal specialų „Alwark“ užsakymą pastatys naują pastatą ir jį išnuomos bendrovei. Šis projektas yra svarbus žingsnis įmonės plėtros ir modernizavimo procese, kuriam buvo skirta virš 7 mln. eurų.

Naujų „Alwark“ patalpų statybų pradžią pažymėjo kapsulės įkasimas, simbolizuojantis projekto startą. Numatoma, kad pastato statybos bus baigtos 2025 metų pirmo ketvirčio pabaigoje.

Šis investicinis projektas yra itin svarbus įmonės augimui ir ilgalaikei sėkmei, nes padės sukurti modernesnes ir patogesnes darbo sąlygas bei prisidės prie darbuotojų motyvacijos, našumo didinimo. Pastatas yra statomas pagal „build to suit“ principą, kai projektas yra įgyvendinamas pagal konkretaus nuomininko ar pirkėjo poreikius ir reikalavimus. Tokio proceso metu nekilnojamojo turto vystytojas dirba tiesiogiai su užsakovu, siekdamas užtikrinti, kad galutinis produktas atitiktų visas jų verslo operacijoms reikalingas specifikacijas ir funkcijas. Mūsų darbuotojai aktyviai dalyvavo projekto kūrimo procese, teikdami idėjas ir siūlymus, taip užtikrinant, kad rezultatas atitiktų visus „Alwark“ verslo operacijoms būtinus reikalavimus“, – teigia įmonės vadovas Tomas Samulionis.

Nuo ekspozicijų iki darbuotojų tobulinimo

Naujo „Alwark“ biurų pastato bendras plotas sieks 4 750 kv.m., o jame dirbs apie 80 darbuotojų. Tai moderni ir funkcionali erdvė, kurioje bus įrengti ofisai, servisas bei sandėlis. Taip pat pastate bus įkurta ir ekspozicijų salė, kurioje klientai galės apžiūrėti naujausią įmonės techniką. Daug dėmesio bendrovė skirs ir klientų darbuotojams: moderniame pastate planuojama įrengti krovos technikos mokymo bei vairavimo įgūdžių tobulinimo akademiją, skirtą klientų darbuotojų profesiniam tobulėjimui bei naujų įgūdžių įgijimui.

Maksimaliai išnaudoti pastato erdvę padės jame įdiegta nauja „Hanel Lean-Lift“ sistema, pasižyminti dinaminiu aukščio reguliavimu, leidžiančiu tiksliai apskaičiuoti ir pritaikyti sandėliuojamų prekių matmenis, taip optimizuojant sandėliavimo vietas ir maksimaliai padidinant pajėgumus. Ši technologija leis padidinti sandėliavimo erdvę, naudojamo ploto efektyvumą bei sumažinti veiklos sąnaudas. Tam, kad nauja pastato erdvė taptų dar funkcionalesnė, joje bus įrengta ir speciali demonstracinė zona, skirta autonominiam „Linde L-MATIC“ padėklų krautuvui važinėti. Tokio pastato išplanavimas ir strategija jį nuomotis leis bendrovei „Alwark“ didžiausią dėmesį skirti vykdomos veiklos kokybei ir plėtrai.

Į naująjį pastatą įsikels ir statybų, uostų krovos ir karjerų technikos bendrovė „Mobile Heavy Machinery“ (MHM). Naujajame biure įsikurs apie 25 įmonės darbuotojus – administracija, servisas, atsarginių dalių specialistai bei bus įrengta ekspozicinė erdvė.

Verslo modelis, būdingas Vakarų šalims

Kaip teigia „Prosperus Asset Management“ fondo valdytojas Mindaugas Jusius, nors „build to suit“ verslo modelis, kai įmonės pačios neperka nekilnojamojo turto, o užsako jį pastatyti ir vėliau išsinomuoja yra labai populiarus Vakarų šalyse, tačiau Lietuvoje jis yra taikomas vis dar ganėtinai retai. 

„Tai yra mūsų rinkoje gan retai sutinkama inovacija, bet Vakarų šalyse ji yra labai populiari. Vakaruose verslas yra labiau susikoncentravęs į savo veiklą ir daro tai, ką geriausiai išmano. Dažnu atveju nekilnojamo turto valdymas nebūna susijęs su ta veikla, kokią vykdo verslas. Toks pastatų ilgalaikės nuomos principas suteikia galimybę verslams investuoti į savo pagrindinį verslą, daugiau uždirbti bei atsikratyti visų rūpesčių, susijusių su nekilnojamu turtu. Todėl „Alwark“ sprendimas pasinaudoti Vakarų šalių pasitvirtinusiomis strategijomis tampa išmintinga investicija į įmonės ateitį“, – pažymi M. Jusius.

Apie „Alwark“ 

„Alwark“ jau daugiau nei 15 metų visose Baltijos šalyse ir Ukrainoje teikia naujos ir naudotos krovos, sandėliavimo, uostų, oro uostų bei komunalinės technikos pardavimo, nuomos, priežiūros, aptarnavimo ir atsarginių dalių tiekimo paslaugas. Bendrovė „Alwark“ atstovauja didžiausius gamintojus, tarp kurių „Linde“, „Terberg“, „Konecranes Lift trucks“, „Mantsinen“, „Bucher“, „Knapp“.  

Pranešimą paskelbė: Integrity PR, UAB
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
atgal