Lietuvių, dirbusių užsienyje dėmesiui: nepraleiskite galimybės susigrąžinti užsienio šalyje sumokėtus mokesčius

Lietuvos piliečiai, pastaraisiais metais dirbę užsienyje gali susigrąžinti pajamų mokesčio permoką bei pretenduoti į  kitas išmokas, informuoja „RT Tax“. Deja, dėl informacijos stokos daugelis taip ir nepasinaudoja šia galimybe.

Kodėl verta susigrąžinti mokesčius?

Dauguma emigrantų, dirbančių užsienyje, moka didelius pajamų mokesčius, kurie dažnai viršija sumą, kurią jie turėtų mokėti pagal savo faktinį uždarbį ir gyvenamąją vietą. Susigrąžindami mokesčių permoką, gali atgauti nemenką sumą.  

Laikas atgauti sumokėtus mokesčius

Svarbu žinoti, kad galima susigrąžinti mokesčių permokas už pastaruosius 4 - 5 metus. Tai reiškia, kad net jei apie šią galimybę išgirdote tik dabar, dar ne per vėlu atgauti už ankstesnius metus sumokėtus mokesčius. Permokos dydis gali skirtis priklausomai nuo daugelio faktorių, tokių kaip šalis, kurioje dirbote, jūsų uždarbis ir išdirbtas laikas.

Vidutinės permokų sumos

Kiekvienoje šalyje vidutinės permokų sumos skiriasi. Tarp „RT Tax“ klientų populiariausios šalys darbui užsienyje yra Vokietija ir Olandija. Jei dirbote Vokietijoje galite tikėtis susigrąžinti vidutiniškai 1072 eurus, jei susigražinsite už maksimalų 4 metų terminą, galite tikėtis ir daugiau nei 4000 eurų. Tuo tarpu vidutinė grąžintina suma iš Nyderlandų siekia 975 eurus.

Sėkmės istorijos

Būna ir neeilinių atvejų, kurie gerokai viršija vidutines sumas. Kęstutis iš Šiaulių rajono, susigrąžino net 15 128 eurų permoką už darbą Nyderlanduose, tiesa, svarbu paminėti, kad suma susidarę už 4 metus, nuo 2019 iki 2022 metų (senatis 5 metai). Galimybe susigrąžinti mokesčius iš Vokietijos už 4 praėjusius metus pasinaudojo ir Juozas iš Biržų rajono, savo piniginę jis papildė 11 776 eurais.

Padeda kiekvienam

Nesvarbu, į kokią sumą pretenduojate – „RT Tax“ komanda pasiruošusi padėti. Dėl nesusigrąžintų mokesčių Lietuvos piliečiai kasmet netenka didelių sumų. Todėl labai svarbu skleisti šią informaciją ir dalintis ja su šeima, kaimynais ir kitais artimaisiais.

Ar Jūs bei Jūsų artimieji gali pretenduoti į išmoką, sužinosite paskambinę šiuo telefonu: +370 679 68858. „RT Tax“ konsultacijas teikia nemokamai!

Pranešimą paskelbė: UAB Rinkos Tinklas
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-07-09 13:14
Verslas, ekonomika, finansai, Turizmas
pasidalinti
atgal