Pirotechnikos profesionalai siunčia gerą žinią fejerverkų gerbėjams

Fejerverkais šventes puošia visas pasaulis, jie džiugina ir Lietuvos žmones. Ar lemta vilniečiams ir sostinės svečiams pamatyti įstabaus grožio reginį fejerverkų festivalį „Vilniaus fejerija 2024”?

Renginių ir žiūrovų gausa rodo, kad visuomenė vėl džiaugiasi gyvenimu, nepaisant mus pastaruoju metu užklupusių negandų ir išbandymų. Neišdildomą įspūdį palieka šio sezono šventės Druskininkuose, Jonavoje, Alytuje, Telšiuose, Palangoje ir Elektrėnuose, kur vakaro kulminacijomis buvo fejerverkų ir kitų efektų šou. Reikia pastebėti, kad ir privačių švenčių iškilmėms vainikuoti pasirenkami įsimintini fejerverkai.

Fejerverkų šventės ir festivaliai populiarūs ir tarptautiniu mastu – šiemet Lietuvos pirotechnikos profesionalai varžysis garsiuose Europoje fejerverkų festivaliuose: „Blikas” – Belgijoje, kurortiniame mieste Knokke-Heist, o „Vilniaus saliutas” – Vokietijoje, Hanoverio centre, senajame „Herrenhausen” parke.

Kad ir Lietuvos sostinės gyventojai bei miesto svečiai galėtų džiaugtis tradicija tapusia fejerverkų švente, fejerverkų festivalio „Vilniaus fejerija” organizatoriai „Blikas” įteikė Vilniaus miesto savivaldybei prašymą dėl XV festivalio surengimo š. m. rugsėjo 28 d. Vingio parke.

Renginio organizatoriai pažymi, kad nuo š. m. liepos 1 d. įsigaliojo Civilinių pirotechnikos priemonių apyvartos kontrolės įstatymo straipsnių pakeitimai, kurie aiškiau reglamentuoja savivaldos veiksmus, sudarydami palankesnes sąlygas atlikti profesionalias pirotechnikos paslaugas Vilniaus mieste.

Pirotechnikos profesionalai bendrovė „Blikas” šioje srityje dirba jau daugiau kaip tris dešimtmečius ir yra surengusi 14 tarptautinių fejerverkų festivalių „Vilniaus fejerija”. Festivalį kasmet aplanko daugiau kaip 10 tūkst. žiūrovų.

„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai žiniasklaidai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-07-10 08:10
Laisvalaikis, pramogos, Kultūra
Prisegti failai
pasidalinti
atgal