Viena didžiausių privačių muzikos mokyklų Kaune išsikrausto iš miesto centro

Viena didžiausių privačių muzikos mokyklų Kaune palieka miesto centrą ir koncentruos savo veiklą šalia jo. Tylos muzikos studija nutarė atsisakyti dviejų vietų Kauno senamiestyje, kur dirbo iki šiol, ir persikelti į vienas patalpas Vilijampolėje.

„Urbo“ bankui (buvusiam Medicinos bankui) suteikus paskolą, studija įsigijo 324 kvadratinių metrų nuosavas patalpas mokyklai. Kaip sako mokyklos vadovė dr. Virginija Unguraitytė Levickienė, liekame visai šalia pat centro.

„Atrodytų, iš patalpų Putvinskio ir Pilies gatvėse išsikėlėme į neprestižinį mažiau prestižinį miesto rajoną. Vis dėlto, nuo mūsų naujųjų patalpų iki miesto centro automobiliu nuvažiuoti trunka vos 5 minutes.  Atsižvelgiant į tai, kad įvažiavimas į Kauno senamiestį netrukus bus apmokestintas, buvimas greta mums tampa papildomu privalumu – klientai nepatirs šių naujų išlaidų“, – pastebi ji.

„Urbo“ banko Verslo tarnybos direktorius ir valdybos narys Julius Ivaška komentuoja, jog bankas ypatingą dėmesį skiria švietimo projektų finansavimui.

„Švietimo sektorius susitelkęs ne tik į mokymo procesų tobulinimą, bet ir į finansinio efektyvumo siekimą. Privatūs švietimo sektoriaus projektai atranda savo nišą rinkoje, klientus, daug dėmesio skiria verslo operacijų sustygavimui. Turime ne vienerių metų patirtį dirbant su sėkmingais švietimo sektoriaus projektais“, – sako J. Ivaška.

Ši muzikos mokykla, veikianti šešerius metus, mokymo sezono metu dirba su maždaug 200 reguliariai studijas lankančių mokinių, tiek individualiai, tiek grupėse. Tarp pastarųjų yra ne tik muzikos mokytis pradedantys ankstyvo amžiaus vaikai ar muzikos besimokiusieji anksčiau, bet ir su ja nieko bendro neturėję suaugusieji.

„Laikomės inovatyvaus mokymo modelio, paremto Didžiojoje Birtanijoje daugiau nei šimtą metų tobulinta ABRSM ugdymo sistema, kurią galima lanksčiai pritaikyti konkretaus žmogaus žinių lygiui, tobulėjimo spartai, individualiems poreikiams. Esminis mūsų užsiėmimų tikslas yra puoselėti meilę muzikai, kuri truktų visą gyvenimą. Ugdyti ne vien muziką profesionalą, bet svarbiausia - intelektualų klausytoją. Mūsų mokykloje besimokanti bendruomenė pasižymi inteligencija ir kultūros suvokimu, suaugusių tarpe turime tokių klientų kaip medikai, bankininkai, verslininkai, kurie save realizuoja visiškai kitose profesinėse srityse, tačiau supranta kultūros prasmę žmogaus tobulėjimui“, – teigia dr. V. Levickienė. 

Mokyklos vadovė pastebi, kad, pavyzdžiui, mokantis dainavimo, išmokstama taisyklingai kvėpuoti, kas labai praverčia stresinėse situacijose, išmokstama „pastatyti“ balsą prieš didesnę auditoriją, kai ypač kausto jaudulys. Kita vertus, mokytis galima bene vien savo malonumui, atsipalaidavimui – įvaldant pasirinkto muzikos instrumento techniką.

„Nutinka ir taip, kad mūsų mokiniai vėliau dalyvauja ir mėgėjų pasirodymuose, parodo savo sugebėjimus plačiau“, – sako studijos vadovė.

Ji planuoja, kad persikėlimas į naujas patalpas Sąjungos a. 6, Kaune, reguliariai užsiėmimus lankančių mokinių skaičių pavyks padidinti iki 300-ų.

Vadovė neatmeta galimybės ateityje plėstis ir į Vilnių, kuriame s4kmingai startuoti anksčiau sutrukdė įprastą gyvenimą aukštyn kojomis apvertusi COVID-19 pandemija.

„Planavome pradėti dirbti Vilniuje, nes matome savo paslaugų poreikį ir ten, tačiau tam prieš keletą metų sutrukdė pandemijos ribojimai. Svarstome įvairius variantus, skirtingus galimo bendradarbiavimo formatus sugrįžti į sostinę – dėl to dar apsispręsime“, – planuoja Tylos muzikos studijos vadovė.

Šiuo metu studijoje Kaune iš viso dirba apie 30 specialistų.

Pranešimą paskelbė: UAB "Idea Prima"
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-07-10 08:48
Verslas, ekonomika, finansai
Kontaktinis asmuo
Tadas Vaitelė
Integruotos komunikacijos projektų vadovas
UAB "Idea Prima"
+37066093341
[email protected]
pasidalinti
atgal