Prezidentas dalyvavo šventiniame NATO 75-mečio minėjime

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda Vašingtone drauge su kitų NATO valstybių narių vadovais dalyvavo šventiniame NATO 75-mečio minėjime.

Pasak šalies vadovo, Aljansas – tai mūsų visų saugumo garantas, kolektyvinės gynybos šeima, kurioje vienas stoja už visus, ir visi – už vieną. „Prieš 20 metų Lietuva įstojo į NATO – šis pasirinkimas garantavo mums Lietuvos laisvę ir galimybę kurti ir auginti savo valstybę. Tai buvo geriausias sprendimas, protingiausia investicija, praturtinusi mus gausiu sąjungininkų ir draugų ratu“, – sako Prezidentas.

Visgi, Prezidento teigimu, Aljanso 75-ųjų metinių sukaktį pasitinkame sudėtingu metu. Pasak šalies vadovo, neišprovokuotas Rusijos karas Ukrainoje primena visai Europai, kad taika nėra savaime suprantamas dalykas, o nuo situacijos Ukrainoje priklauso ir mūsų visų saugumas. Prezidentas akcentavo, kad  parama Ukrainai turi išlikti sąjungininkų prioritetu, o  geopolitinė situacija nepalieka prabangos tik švęsti – reikia aiškių rezultatų ir būtinų sprendimų, stiprinančių visos euroatlantinės erdvės saugumą ir gynybą.

„Vašingtono viršūnių susitikimas  –  svarbus etapas, nubrėšiantis euroatlantinės erdvės ateitį. Turime užtikrinti, kad NATO ir toliau išliktų stipriausiu gynybos aljansu. Turime efektyviai įgyvendinti pernai NATO viršūnių susitikime Vilniuje priimtus sprendimus ir dar labiau stiprinti Baltijos regioną ir visą NATO rytinį flangą“, – teigia Prezidentas.

NATO 75-ųjų metinių sukakties minėjimo renginyje kalbas sakė Jungtinių Amerikos Valstijų Prezidentas Joe Bidenas ir NATO Generalinis Sekretorius Jensas Stoltenbergas.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-07-10 09:02
Tarptaut.santykiai, Politika
Kontaktinis asmuo
Kristina Belikova
Prezidento patarėja
Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
37069843601
[email protected]
pasidalinti
atgal