Prezidentas pasveikino Mongoliją nacionalinės šventės proga

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino Mongolijos Prezidentą Ukhnaa Khurelsukh ir šalies žmones nacionalinės šventės – Naadamo – proga.

„Ši ypatinga šventė, kurioje atsispindi unikalus Mongolijos paveldas, sudaro galimybes dar geriau susipažinti su giliomis Jūsų krašto tradicijomis ir išskirtine istorija. Mongolija yra svarbi Lietuvos partnerė, ypač mezgant dar artimesnius ryšius su Indijos ir Ramiojo vandenynų regionu. Mūsų valstybes jungia tvirtas įsipareigojimas ginti taisyklėmis grįstą pasaulio tvarką, puoselėti tarptautinį bendradarbiavimą ir abipusę pagarbą. Šis bendras požiūris sustiprina ryšius tarp mūsų šalių bei skatina taikos, stabilumo ir gerovės kūrimą. Tai ypač svarbu šiuo metu, kai Rusija jau trečius metus tęsia neišprovokuotą ir brutalų karą prieš Ukrainą, situacija Artimuosiuose Rytuose išlieka labai sudėtinga ir pasaulyje randasi vis daugiau nestabilumo židinių, kuriuos tarptautinė bendruomenė gali išspręsti tik veikdama vieningai“, – rašoma šalies vadovo sveikinime.

Prezidentas pabrėžė, jog, nors Lietuvą ir Mongoliją skiria didelis geografinis atstumas, jau daugiau nei 30 metų valstybės palaiko draugiškus ir abipusiškai naudingus santykius tiek dvišaliu lygmeniu, tiek daugiašaliais formatais. „Esu tikras, kad dialogas tarp mūsų valstybių ir toliau plėtosis bei atvers galimybes vystytis naujoms diplomatinėms ir verslo partnerystėms bei žmogiškiesiems ryšiams. Turime dar daug neišnaudoto potencialo plėtoti bendradarbiavimą žemės ūkio, ekonomikos, verslo ir prekybos srityse“, – teigė Lietuvos Prezidentas.

Nacionalinės šventės proga Lietuvos vadovas visiems Mongolijos gyventojams palinkėjo taikos, gerovės, visapusiškos sėkmės bei kad Naadamas įkvėptų Mongolijos visuomenę vieningai didžiuotis savo šalimi.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-07-11 06:30
Tarptaut.santykiai
Kontaktinis asmuo
Sofija Armoškaitė-Godliauskienė
Prezidento komunikacijos grupės patarėja
Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
+37068639784
[email protected]
pasidalinti
atgal