Prezidentas pasveikino Juodkalniją Valstybės dienos proga

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino Juodkalnijos Prezidentą Jakovą Milatovičių ir visus Juodkalnijos žmones Valstybės dienos metinių proga.

„Lietuvą ir Juodkalniją sieja puikūs dvišaliai santykiai bei sėkmingas bendradarbiavimas Šiaurės Atlanto sutarties organizacijoje. Džiaugiuosi, kad esame tvirtos sąjungininkės Aljanse, ir vertinu reikšmingą Jūsų šalies indėlį prisidedant prie Baltijos regiono ir viso rytinio flango saugumo stiprinimo, ypač dalyvaujant priešakinių pajėgų batalione. Šiuo metu sąjungininkų vienybė yra išskirtinai reikšminga ir gyvybiškai svarbi, siekiant užtikrinti viso žemyno saugumą ir stabilumą“, – rašoma Prezidento sveikinime.

Lietuvos vadovas akcentavo, jog Juodkalnija ir Lietuva dalijasi bendromis vertybėmis, pagarba demokratijai ir taisyklėmis grįstai pasaulio tvarkai. Prezidentas pabrėžė, jog Lietuva tvirtai remia Juodkalniją, tiki jos ateitimi Europos Sąjungoje bei linki ir toliau rezultatyviai tęsti derybas dėl narystės ES, įgyvendinant būtinas eurointegracijos reformas.

„Neabejoju, kad Rusijai jau trečius metus tęsiant brutalų karą prieš Ukrainą, sąjungininkų vienybė išliks nepajudinama. Vertinu ligšiolinę Juodkalnijos paramą Ukrainai ir tikiu, kad rasime naujų būdų užtikrinti visą reikiamą pagalbą Ukrainai iki pat jos pergalės. Tikiu, kad Juodkalnijos Prezidento vizitas Trijų jūrų iniciatyvos viršūnių susitikime taps tvirtu postūmiu megzti naujas abipusiškai naudingas partnerystes politikos ir ekonomikos srityse“, – teigė šalies vadovas.

Lietuvos vadovas Juodkalnijai palinkėjo klestėjimo, o visiems jos gyventojams – visapusiškos gerovės ir įkvėpimo toliau kurti savo šalies demokratinę ir saugią ateitį.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-07-13 09:00
Tarptaut.santykiai
Kontaktinis asmuo
Sofija Armoškaitė-Godliauskienė
Prezidento komunikacijos grupės patarėja
Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
+37068639784
[email protected]
pasidalinti
atgal