Šalies vadovas pasveikino Prancūziją nacionalinės šventės proga

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino Prancūzijos Respublikos Prezidentą Emmanuelį Macroną ir šalies žmones nacionalinės šventės – Bastilijos paėmimo dienos – proga.

„Prancūzija yra svarbi Lietuvos sąjungininkė Šiaurės Atlanto sutarties organizacijoje bei artima partnerė Europos Sąjungoje. Tvirtas bendradarbiavimas saugumo ir gynybos klausimais, visapusiška Aljanso vienybė ir stipresnės ES kūrimas šiandien yra gyvybiškai svarbūs. Labai dėkoju už svarų Prancūzijos indėlį stiprinant Baltijos regiono ir viso rytinio flango saugumą. Dvišalis bendradarbiavimas saugumo srityje, dėmesys gynybos ir saugumo pramonės plėtrai yra ypač svarbūs siekiant atremti Rusijos keliamas grėsmes visos Europos saugumui. Esame pasiruošę ir toliau  stiprinti ir plėsti dvišalį dialogą daugelyje Lietuvai ir Prancūzijai svarbių sričių“, – teigė Lietuvos vadovas.

Šalies vadovas pabrėžė vertinantis ilgamečius Lietuvos ir Prancūzijos dvišalius santykius, kuriuos reikšmingai sustiprina vis tvirtesnė mūsų šalių žmonių draugystė. Šiemet vykstantis Lietuvos sezonas Prancūzijoje sukuria ypatingas galimybes dalytis lietuviška kultūra bei didinti tarpusavio supratimą, megzti naujus ryšius ir prasmingas partnerystes.

„Glaudus Lietuvos ir Prancūzijos, taip pat ir mūsų tarpusavio bendradarbiavimas tik pabrėžia, kad esame jungiami bendrų vertybių ir šiandienos iššūkių akivaizdoje vieningai dirbame kartu. Lietuva, kaip ir Prancūzija, nuosekliai remia Ukrainą, ginančią savo laisvę ir europines vertybes. Nuolatinė Prancūzijos parama Ukrainai, taip pat lyderystė, buriant tarptautinę bendruomenę ieškoti naujų būdų paramai telkti, yra labai svarbios. Esu tikras, kad ir toliau dėsime visas būtinas pastangas padėdami Ukrainai apsiginti ir pasiekti pergalę“, – rašoma Prezidento sveikinime.

Bastilijos paėmimo dienos proga Prezidentas Prancūzijos vadovui ir šalies gyventojams palinkėjo visapusiškos gerovės, o Prancūzijai – ilgų klestėjimo metų.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
2024-07-14 09:00