D. Nausėdienė dalyvavo JAV pirmosios ponios J. Biden priėmime

Trečiadienį Lietuvos pirmoji ponia Diana Nausėdienė kartu su kitų NATO valstybių narių lyderių, dalyvaujančių Vašingtono Aljanso viršūnių susitikime, sutuoktiniais ir partneriais dalyvavo Jungtinių Amerikos Valstijų Prezidento žmonos Jill Biden priėmime.

Priėmimas surengtas Nacionaliniame Amerikos istorijos muziejuje, kuriame eksponuojamas JAV socialinės, politinės, kultūrinės, mokslinės ir kariuomenės istorijos palikimas.

„Esu dėkinga JAV pirmajai poniai Jill Biden už galimybę susitikti su NATO valstybių narių lyderių sutuoktiniais ir partneriais diskusijoms apie pirmųjų ponių ir ponų veiklos svarbą, jos įtaką tiek nacionaliniu lygmeniu, tiek ir tarptautiniu mastu. Tai dar viena galimybė parodyti, kad ši veikla neabejotinai prisideda prie kiekvienos šalies matomumo ir reprezentavimo pasaulyje. Be viso kito, ji turi reikšmingą įtaką įvairių tarptautinės arenos dalyvių – valstybių, korporacijų, bendruomenių, visuomenės ir kitų – pasirinkimams ir elgsenai“, – sakė D. Nausėdienė.

Priėmime taip pat kalbėta apie gydymo bei kitas paslaugas karo veteranams, pagalbą jiems integruojantis į visuomenę grįžus iš karo veiksmų zonos, pabrėžta, jog įvairiapusė parama taip pat reikalinga veteranų sutuoktiniams bei vaikams.

„Medicininės pagalbos sužeistiems Ukrainos kariams teikimas, jų reabilitacija yra vienas iš labai svarbių mūsų paramos Ukrainai elementų. Kartu su JAV galėtume bendradarbiauti siekdami padėti Ukrainai sustiprinti nukentėjusių karių stebėseną. Bendros pastangos taip pat reikalingos padedant Ukrainai atkurti bei plėsti medicininės reabilitacijos įstaigas, skirtas ne tik kariams ir veteranams, bet ir jų šeimoms“, – teigė D. Nausėdienė.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
2024-07-10 20:58