Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto pirmininkas Ričardas Juška apdovanotas Ukrainos Aukščiausiosios Rados Garbės raštu

2024 m. liepos 11 d. pranešimas žiniasklaidai (Seimo naujienosSeimo nuotraukosSeimo transliacijos ir vaizdo įrašai)

Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininko pirmasis pavaduotojas Oleksandras Kornienko apdovanojo Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto (VVSK) pirmininką Ričardą Jušką Ukrainos Aukščiausiosios Rados Garbės raštu už ypatingus nuopelnus Ukrainos tautai. Įteikdamas apdovanojimą O. Kornienko pabrėžė, kaip Ukrainos savivaldybėms yra svarbu turėti betarpišką ryšį su Lietuvos savivaldybėmis ir dėkojo už R. Juškos pastangas šiuos ryšius dar labiau išplėsti ir suaktyvinti.

Apdovanojimas įteiktas VVSK delegacijos vizito Ukrainoje metu. Pagrindinis vizito tikslas – padėti Lietuvos ir Ukrainos savivaldybėms susipažinti ir rasti partnerius tolesniems patirties mainų ir kitokiems tarpusavio projektams. Šią misiją vainikavo Žemutinėje Lucko pilyje pasirašyti net trys dokumentai, kuriais Lietuvos ir Ukrainos savivaldybės išreiškė norą kartu siekti bendrų tikslų.

Vizito metu VVSK dalyvavo Ukrainos parlamento giminingo komiteto organizuotame regioniniame forume, kuriame parlamentarai su savivaldos atstovais aptarė naujausius priimtus ir dar parlamente svarstomus įstatymų projektus, susijusius su savivaldos veikla. Pasinaudodamas šia galimybe Seimo komiteto pirmininkas pristatė Lietuvos savivaldos patirtį eurointegraciniame procese.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-07-11 08:51
Savivalda, regionai, Politika
Kontaktinis asmuo
Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto biuras

Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto pirmininkas Ričardas Juška
Tel. +370 668 42144
Prisegti failai
pasidalinti
atgal