Prezidentas: Lietuvos saugumui užtikrinti reikalingas visų piliečių įsitraukimas

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda, siekdamas Valstybės gynybos plane iškeltų tikslų ir įgyvendindamas jo vadovaujamos Nacionalinės visuotinės gynybos koordinavimo tarybos spendimus, parengė principinį įrankį, kuris piliečiams galėtų padėti identifikuoti savo vietą valstybės gynybos metu.

Naujas įrankis galimas piliečių veiklas valstybės gynybos metu sugrupuoja į keturias pagrindines kategorijas: ginkluotos gynybos vykdymą, valstybės ūkio ir gyvybiškai svarbių funkcijų tęstinumą, rūpinimąsi asmenimis, kuriems reikalinga pagalba, bendrosios paramos teikimą.

Įrankiu, atsakius į klausimus apie savo lytį, amžių ir šiuo metu vykdomą veiklą, galima sužinoti Valstybės gynybos plane piliečiui numatomą vaidmenį bei rasti naudingas nuorodas su informacija apie jį.

Valstybės gynybos planas numato strategines užduotis, rengiantis ir įgyvendinant  valstybės gynybą. Siekiant piliečiams, organizacijoms, verslui ir valstybės institucijoms parodyti, kur galėtų būti jų vieta valstybės gynybos metu, buvo ieškoma sprendimų, kurie padėtų tinkamai integruotis ir sąveikauti visiems visuotinės gynybos dalyviams.

„Mūsų valstybės saugumas šiuo metu yra aukščiausias prioritetas, o jam užtikrinti reikalingas visų Lietuvos piliečių įsitraukimas. Parengę Valstybės gynybos planą išsikėlėme tikslą – siekti visuotinio dalyvavimo rengiantis valstybės gynybai. Tad ir toliau sieksime daugiau aiškumo visuomenei, didesnio jos įsitraukimo ir sklandesnės sąveikos tarp valstybės institucijų, savivaldos, verslo, nevyriausybinių organizacijų ir piliečių“, –  sakė šalies vadovas.

Greta naujo įrankio pateikiama atnaujinta ir susisteminta su Valstybės gynybos planu susijusi medžiaga. Su ja susipažinti galite čia.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-07-11 10:34
Krašto apsauga, saugumas
Kontaktinis asmuo
Justė Krančiukaitė
Komunikacijos grupės projektų vadovė
Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
+37062047651
[email protected]
pasidalinti
atgal