Ukrainai perduoti keturračiai pasiekė frontą – Aplinkos ministerijai įteikta karių padėka

Šaulys ir Lietuvos kariuomenės kūrėjas savanoris Eugenijus Žukauskas aplinkos ministrui Simonui Gentvilui įteikė Ukrainos vėliavas, kurias iš fronto perdavė Trečiojo tarptautinio legiono „Omega“ kuopos ir 117 atskiros mechanizuotos brigados kariai. Šios vėliavos su karių parašais – kovotojų padėka už Aplinkos ministerijos ir Aplinkos apsaugos departamento paramą – keturračius su priekabomis.  

„Nuoširdžiai dėkoju Ukrainos kariams už jų nenuilstamas pastangas kovoje su priešu. Karių drąsa ir ryžtas yra įkvėpimas mums visiems. Didžiuojamės galėdami prisidėti prie brolių kovos, žinodami, kad parama padės išgelbėti gyvybes ir sustiprinti karių pastangas fronte. Kiekviena išsiųsta parama yra mūsų palaikymo ir solidarumo su Ukraina išraiška, o šios vėliavos primena apie mūsų bendrą tikslą ir tvirtą ryšį tarp Lietuvos ir Ukrainos“, – sako aplinkos ministras Simonas Gentvilas.  

Birželio pabaigoje Aplinkos apsaugos departamento dalis siųstų keturračių su priekabomis pasiekė Zaparožės sritį, kita dalis – Charkivą, kuriame kariauja Trečiojo tarptautinio legiono „Omega“ kuopos kariai, tarp jų ir mūsų tautiečiai. Keturračiai su priekabomis fronto linijoje naudojami sužeistųjų karių pagalbai. 

Paramos perdavimu rūpinęsis Eugenijus Žukauskas ne kartą lankėsi fronto linijoje, nuolatos palaiko ryšį su kariais, todėl tikina, kad bet kokia parama kare yra labai svarbi. „Dovanoti keturračiai  padės išgelbėti karių gyvybes, kad mes galėtume ramiai ir saugiai gyventi“, – sako E. Žukauskas. 

Taip pat liepos pradžioje papildomai buvo išsiųsti 4 keturračiai su priekabomis į Rivnės gamtinį rezervatą ir Nobelio nacionalinį parką. Parama iškeliavo iš Aplinkos apsaugos departamento Panevėžio valdybos Utenos aplinkos apsaugos skyriaus ir pasiekė Ukrainą Lietuvos valstybės dienos išvakarėse. Keturračius parkų darbuotojai naudoja aplinkos priežiūros tikslais. 

Rivnės gamtinio rezervato ir Nobelio nacionalinio parko teritorija užima net 68 tūkst. ha.  Darbuotojams kasdien tenka įveikti didelius atstumus prižiūrint saugomas gamtines vertybes, atliekant mokslinius tyrimus, rūpinantis pažeidimų prevencija. Taip pat karo metu labai svarbu stebėti, ar nekilo gaisrai, todėl tinkamas transportas gyvybiškai reikalingas. 

Pranešimą paskelbė: LR aplinkos ministerija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
atgal