Premjerė pasveikino Juodkalniją Valstybės dienos proga

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė Vyriausybės ir Lietuvos žmonių vardu nuoširdžiai pasveikino Juodkalniją Valstybės dienos proga ir palinkėjo šalies žmonėms klestėjimo bei gerovės.

„Labai džiaugiuosi Lietuvos ir Juodkalnijos draugiškais santykiais bei bendradarbiavimu. Esu įsitikinusi, kad šie ryšiai ir toliau klestės, bus naudingi mūsų šalims ir visai Europai, drauge siekiant taikos ir saugumo visame Europos žemyne.

 Naudodamasi proga norėčiau pasveikinti Jus pasiekus didelę pažangą stojimo į ES derybose ir pradėjus derybas dėl baigiamųjų skyrių. Taip pat norėčiau dar kartą patvirtinti, kad Lietuvos Vyriausybė remia nuopelnais grindžiamą ES plėtros politiką Vakarų Balkanuose. Visi esame suinteresuoti, kad demokratiniai ir vertybinius santykius atitinkantys partneriai kuo greičiau patektų į ES šeimą.

 Rusijos karo prieš Ukrainą akivaizdoje mūsų nepalaužiama vienybė remiant Ukrainą iki jos pergalės ir vėliau bei griežtinant sankcijas Rusijai ir Baltarusijai išlieka svarbiausia, nes siekiame tvarios taikos ir stiprios, agresorių šantažui atsparios Europos. Vertinu Juodkalnijos paramą Ukrainos euroatlantiniams siekiams ir šalies prisijungimą prie ES bendros užsienio ir saugumo politikos“, – sakoma premjerės sveikinime.

Pranešimą paskelbė: Spaudos tarnyba, Vyriausybės kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-07-13 07:30
Politika
Kontaktinis asmuo
- -
Vyriausybės komunikacijos departamento Ryšių su visuomene ir žiniasklaida skyrius, Vyriausybės kanceliarija
+370 630 05 966
[email protected]
pasidalinti
atgal